Veelal worden asperges als hoofdgerecht op tafel gezet. Als voorgerechtje kun je echter ook prima asperges serveren. Serveer ze eens in mini braadpannetjes in combinatie met geitenkaas. Met geroosterd brood erbij verwen je je gasten echt.
- 500 gram witte asperges
- 4 eieren
- 125 ml. crème fraîche
- 150 gram geitenkaas
- 4 eetlepels peterselie
Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook 10 min. in ruim water. Giet af, laat iets afkoelen en snijd in 3 stukken. Verdeel over 4 mini pannetjes. Verwarm de oven voor op 190 graden. Klop de eieren los met de crème fraîche, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe. Schenk over de asperges en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Geef er geroosterd brood bij.