Mini sneeuw cupcakes – Wanneer ik aan de winter denk, denk ik aan kou, sneeuw en opwarmen bij de haard. Glanzende ijspegels en de glinstering van een vers pak sneeuw. Onder het genot van een heerlijke kop warme chocolademelk met een grote toef slagroom zit ik daar dan bij de haard. Daar moet natuurlijk ook wat lekkers bij. Een cakeje natuurlijk! Nou ja, een mini cakeje dan. Deze overheerlijke mini sneeuw cupcakes zijn geïnspireerd op vallende sneeuw in de winter. Met een tropisch tintje 😉
Bereidingstijd: 15 minuten- wachttijd: ongeveer 12 minuten.
Kleine en luxe brood(jes)
Voor 24 kleine cakejes:
- 1 tray voor 24 mini cupcakes
- 24 cupcake vormpjes
- 2 kommen
- 1 bakje
- mixer
- deeghaken
- weegschaal
- kleine lepel
- rooster om af te koelen[/first]
- 60 gram patentbloem
- 60 gram witte basterdsuiker
- 60 gram roomboter
- 1 losgeklopt ei
- ¼ eetlepel bakpoeder
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 6 theelepels (soja)melk
- poedersuiker
- warm water
- geraspte kokos
Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
Doe 24 cupcake vormpjes in de tray. Weeg de suiker en boter af en doe deze in een kom. Weeg de patentbloem, vanillesuiker en bakpoeder en mix deze in een andere kom. Mix de suiker en boter tot een romig geheel. Voeg daarna het losgeklopt ei toe en mix even door elkaar. Voeg dan het droge gedeelte toe en mix alles weer door elkaar. Voeg als laatste de (soja)melk toe en mix alles tot een luchtig beslag. Vul de cupcakevormpjes tot ongeveer ¾. Doe de tray in de oven en bak de cakjes ongeveer 12 minuten of tot dat ze goudbruin zijn. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.
Wanneer de cupcakejes zijn afgekoeld, snij je het kapje eraf. Zo krijg je een plat cakeje en blijft het glazuur en beter op zitten. De restje kan je natuurlijk alvast opsmikkelen.
Voor het glazuur:
Doe een aantal eetlepels poedersuiker in een schaaltje. Voeg steeds een klein beetje warm water toe, totdat je een dik mengsel hebt. Als het te waterig is, voeg dan weer wat poedersuiker toe. Doe het glazuur op de cupcakejes en doe een beetje geraspte kokos op het glazuur voor een ‘sneeuweffect’. Laat het even drogen en daarna kan je de overtollige kokos eraf schudden.
Deze mini cakejes zijn schattig voor een kinderfeestje of om te trakteren op school. Ook leuk voor volwassenen natuurlijk. Samen met de kinderen maken is ook gezellig en leuk, want de mini sneeuw cakejes zijn makkelijk te maken.