• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

door Redactie
in Nagerecht
0
6
Appel met crumble van walnoot

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom – Deze prachtige appelcrumble is een recept uit het boek Appels & Peren van Sandra Ysbrandy Appelcrumble is altijd een lekkernij. Zeker als de crumble net uit de oven komt. Deze Appelcrumble is echt goddelijk met de krokante bite van walnoten en de combinatie van banketbakkersroom. Zelfgemaakt welteverstaan. De crumble is een van de vele recepten uit het nieuwe kookboek, Appels & Peren, van TV-kok Sandra Ysbrandy. Voor Lekker Tafelen mochten wij een recept publiceren. Dat laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen.

toetjes met appel

10 keer de allerlekkerste toetjes met appel

Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 appelen, Jonagold
  • 1 tl kaneel
  • 2 eetlepels + 50 gram rietsuiker
  • sap van 1 citroen
  • 150 + 40 gram bloem
  • 125 gram koude boter, in blokjes
  • 50 gram havervlokken
  • 50 gram walnoten, grof gehakt
  • snuf zout
  • 3 eierdooiers
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een appel met crumble van walnoot:

Maak als eerste de banketbakkersroom. Klop 3 eierdooiers met 50 gram suiker tot het mengsel lichtgeel is. Voeg 40 gram bloem toe en klop tot alles goed gemengd is.
Snijd 1 vanillestokje in de lengte doormidden en haal het merg eruit. Doe 2,5 dl. melk, vanillestokje en vanillemerg in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur af en giet een beetje van de melk bij het dooiermengsel en roer goed door. Giet daarna het dooiermengsel bij de rest van de warme melk. Zet de pan op een laag vuur en roer ongeveer 5 minuten met een houten lepel totdat de room gaat binden. Verwijder het vanillestokje. Houd de room warm.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil 4 appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Doe de appelen in een kom en meng er 1 theelepel kaneel, het sap van een halve citroen en 2 eetlepels rietsuiker doorheen. Schep de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet er de banketbakkersroom overheen en tot slot de andere helft van het appelmengsel.
Doe de bloem en de blokjes boter in een kom en kneed alles door elkaar tot een grof broodkruim. Meng er de rietsuiker, havervlokken, walnoten en het zout doorheen. Strooi het kruimeldeeg over de appel in de ovenschaal. Bak de appel met crumble van walnoot in 45 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.

Tafel lekker !!

DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Reacties 6

  1. Lia says:
    2 jaar geleden

    Kun je dit gezien de banketbakkersroom al van tevoren klaarmaken?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Daar zouden wij niet voor kiezen Lia. De appels gaan verkleuren en het vocht van de appels zal in de crumble trekken. Als je dit echt van tevoren wilt maken kun je het beste de crumble iets korter bakken en dan afbakken/verwarmen als je deze wilt serveren.

      Beantwoorden
      • Lia says:
        2 jaar geleden

        Tnx, gaan we dat proberen!

        Beantwoorden
        • Redactie says:
          2 jaar geleden

          Succes Lia, laat je weten of het gelukt is?

          Beantwoorden
          • Lia says:
            2 jaar geleden

            De crumble was heerlijk. Ipv walnoten pecans gebruikt, maar verder recept gevolgd.

            Na bereiding halfuurtje in de oven en voor het serveren nog een kwartiertje op 150. Ging prima!

          • Redactie says:
            2 jaar geleden

            Wat leuk Lia, ook die eigen touch ?

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen