Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

Een dessert voor de herfstdagen. Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom. Huisgemaakt en boordevol smaak!

0 1.493

Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom – Deze prachtige appelcrumble is een recept uit het boek Appels & Peren van Sandra Ysbrandy Appelcrumble is altijd een lekkernij. Zeker als de crumble net uit de oven komt. Deze Appelcrumble is echt goddelijk met de krokante bite van walnoten en de combinatie van banketbakkersroom. Zelfgemaakt welteverstaan. De crumble is een van de vele recepten uit het nieuwe kookboek, Appels & Peren, van TV kok Sandra Ysbrandy. Voor Lekker Tafelen mochten wij een recept publiceren. Dat laten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen.


Appel met crumble van walnoot, havervlokken en banketbakkersroom

Nagerecht voor 8 personen

  • 4 appelen, Jonagold
  • 1 tl kaneel
  • 2 el rietsuiker
  • sap van 1 citroen

Crumble

  • 150 gr bloem
  • 125 gr koude boter, in blokjes
  • 50 gr rietsuiker
  • 50 gr havervlokken
  • 50 gr walnoten, grof gehakt
  • snuf zout

Banketbakkersroom

  • 3 eierdooiers
  • 50 gr suiker
  • 40 gr bloem
  • 1 vanillestokje
  • 2,5 dl volle melk

Maak als eerste de banketbakkersroom. Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel lichtgeel is. Voeg de bloem toe en klop tot alles goed gemengd is.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal het merg eruit. Doe melk, vanillestokje en vanillemerg in een steelpan en breng aan de kook. Haal de pan van het vuur af en giet een beetje van de melk bij het dooiermengsel en roer goed door. Giet daarna het dooiermengsel bij de rest van de warme melk. Zet de pan op een laag vuur en roer ongeveer 5 minuten met een houten lepel totdat de room gaat binden. Verwijder het vanillestokje. Houd de room warm.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Doe de appelen in een kom en meng er de kaneel, het citroensap en de suiker doorheen. Schep de helft van het mengsel in een ingevette ovenschaal. Giet er de banketbakkersroom overheen en tot slot de andere helft van het appelmengsel.
Doe de bloem en de blokjes boter in een kom en kneed alles door elkaar tot een grof broodkruim. Meng er de rietsuiker, havervlokken, walnoten en het zout doorheen. Strooi het kruimeldeeg over de appel in de ovenschaal. Bak de crumble in 45 minuten tot de kruimellaag goudbruin is.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer