• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers

door Samantha
in Nagerecht
0
0
Chocolade desserttaart

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers – Een etentje afsluiten met taart is in Nederland niet heel gebruikelijk, vaak wordt taart gezien als te machtig na een maaltijd. Toch doet deze taart het verrassend goed als dessert, snijd de puntjes kleiner dan de standaard taartpunten die bij de koffie worden geserveerd en schep er eventueel een bolletje ijs bij of decoreer met een toef slagroom en je hebt een heerlijk dessert om je diner mee af te sluiten.

Mocht je deze taart mee willen nemen naar een etentje bij vrienden, omdat jullie afgesproken hebben dat jij deze keer voor het dessert zou zorgen, succes verzekerd, deze donker romige desserttaart is makkelijk te maken en kan goed worden bewaard. Neem je deze taart mee dan wordt het wel moeilijk om deze met ijs of slagroom te serveren, mits de gastvrouw/heer dit voor je kan regelen, maar geen nood ook zonder is deze taart heerlijk, een droom voor chocoladeliefhebbers.

Chocolade desserttaart

Porties: 15 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram fijngehakte chocolade
  • 225 gram ongezouten boter
  • 5 eieren
  • 90 gram poedersuiker + 1 el
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit recept

Voor de versiering gebruik je cacaopoeder en chocoladerasp, dit maak je gemakkelijk zelf door met een dunschiller over een reep chocolade te raspen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik een springvorm met een doorsnee van 23 cm en vet deze licht in met boter en leg op de bodem van de springvorm een stukje bakpapier. Vet ook het bakpapiertje nog lichtjes in en strooi hier 1 el poedersuiker over. Wikkel om de buiten- en onderkant van de springvorm een dubbele laag huishoudfolie.

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Klop de eieren en de suiker tot een romig geheel. Snijd het vanillestokje over dwars open en schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje. Klop achtereenvervolgens de cacao, het merg van het vanillestokje, en als laatste het chocolademengsel erdoor tot je een glad geheel hebt.

Schenk dit in de springvorm. Klop even tegen de springvorm zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.

Zet in de oven een grote pan of schaal en plaats hier de springvorm in, giet kokend water in de pan of schaal tot ongeveer 2 cm onder de rand van de springvorm.

Bak de taart nu in de voorverwarmde oven voor 45 à 50 minuten. De taart is gaar als de randen stevig zijn maar het midden van de taart nog wat zacht is. Haal de taart uit het water en verwijder de folie.

Laat de taart in de vorm, op een rooster afkoelen. De taart zal in het midden nog iets inzakken.

Verwijder de vorm, draai de chocolade desserttaart om op een bord of serveerschaal en verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Versier de chocolade desserttaart, als deze volledig is afgekoeld, verder af met cacaopoeder en chocoladerasp.

Tafel lekker!

Tags: Chocolade
DeelPin121Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

panna cotta met rabarber
Nagerecht

Panna cotta met rabarber en aardbeien

Vanillepudding of vanillevla
Nagerecht

Vanillepudding en vanillevla; ouderwets lekker en zelfgemaakt

Tarte tatin met ananas
Nagerecht

Tarte tatin met ananas

Gekarameliseerde ananas met ijs
Nagerecht

Gekarameliseerde ananas met ijs

Oma's appeltjespudding
Nagerecht

Oma’s appeltjespudding; Maar dan op jouw manier

nockerln
Nagerecht

Salzburger nockerln

Koffie-karamel pudding
Nagerecht

Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; Verslavend lekker!

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

20 + 4 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen