• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Nagerecht

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers

door Samantha
in Nagerecht
0
0
Chocolade desserttaart

Chocolade desserttaart, een droom voor chocoladeliefhebbers – Een etentje afsluiten met taart is in Nederland niet heel gebruikelijk, vaak wordt taart gezien als te machtig na een maaltijd. Toch doet deze taart het verrassend goed als dessert, snijd de puntjes kleiner dan de standaard taartpunten die bij de koffie worden geserveerd en schep er eventueel een bolletje ijs bij of decoreer met een toef slagroom en je hebt een heerlijk dessert om je diner mee af te sluiten.

Mocht je deze taart mee willen nemen naar een etentje bij vrienden, omdat jullie afgesproken hebben dat jij deze keer voor het dessert zou zorgen, succes verzekerd, deze donker romige desserttaart is makkelijk te maken en kan goed worden bewaard. Neem je deze taart mee dan wordt het wel moeilijk om deze met ijs of slagroom te serveren, mits de gastvrouw/heer dit voor je kan regelen, maar geen nood ook zonder is deze taart heerlijk, een droom voor chocoladeliefhebbers.

Chocolade desserttaart

Porties: 15 personen
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram fijngehakte chocolade
  • 225 gram ongezouten boter
  • 5 eieren
  • 90 gram poedersuiker + 1 el
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze van dit recept

Voor de versiering gebruik je cacaopoeder en chocoladerasp, dit maak je gemakkelijk zelf door met een dunschiller over een reep chocolade te raspen.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Gebruik een springvorm met een doorsnee van 23 cm en vet deze licht in met boter en leg op de bodem van de springvorm een stukje bakpapier. Vet ook het bakpapiertje nog lichtjes in en strooi hier 1 el poedersuiker over. Wikkel om de buiten- en onderkant van de springvorm een dubbele laag huishoudfolie.

Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Klop de eieren en de suiker tot een romig geheel. Snijd het vanillestokje over dwars open en schraap met de punt van een mes het merg uit het stokje. Klop achtereenvervolgens de cacao, het merg van het vanillestokje, en als laatste het chocolademengsel erdoor tot je een glad geheel hebt.

Schenk dit in de springvorm. Klop even tegen de springvorm zodat eventuele luchtbelletjes verdwijnen.

Zet in de oven een grote pan of schaal en plaats hier de springvorm in, giet kokend water in de pan of schaal tot ongeveer 2 cm onder de rand van de springvorm.

Bak de taart nu in de voorverwarmde oven voor 45 à 50 minuten. De taart is gaar als de randen stevig zijn maar het midden van de taart nog wat zacht is. Haal de taart uit het water en verwijder de folie.

Laat de taart in de vorm, op een rooster afkoelen. De taart zal in het midden nog iets inzakken.

Verwijder de vorm, draai de chocolade desserttaart om op een bord of serveerschaal en verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Versier de chocolade desserttaart, als deze volledig is afgekoeld, verder af met cacaopoeder en chocoladerasp.

Tafel lekker!

DeelPin123Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Bananenbrood met chocolade
Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Chocolademousse met gepocheerde peren
Nagerecht

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen