Nagerechten

Nagerechten om zelf te maken met verse ingrediënten

De keuze aan kant-en-klare nagerechten is enorm. Toetjes noemen we ze in de volksmond. Vaak geldt: “hoe zoeter, hoe lekkerder”. Je gooit ze even snel in je boodschappenmandje en je verwent jezelf vanavond met dat snelle nagerecht. En… morgen weer. En… overmorgen weer.

Als je die nagerechten zelf moet maken wordt dat een heel ander verhaal. Dan moet je vandaag die van morgen al maken. Grote kans dat dat gaat betekenen dat je een keer minder vaak een toetje eet. Maar… dat is dan wel een lekkerder nagerecht. En zeg nou zelf… als je jezelf verwent moet je dat goed doen. Ga maar eens aan de slag met de recepten op deze pagina. Je moet er vaak op tijd aan beginnen, maar ingewikkeld zijn ze helemaal niet. Je moet gewoon een beetje plannen. Dat doe je toch graag voor iets echt lekkers?

Als je jezelf verwent moet je dat goed doen

Nagerechten om zelf te maken met verse ingrediënten

Karnemelk bavarois

Een zomerse karnemelk bavarois, lekker fris en licht. Ideaal na een zwaardere maaltijd. Serveer met lekker veel vers fruit.

Inspiratie & Ideeën

Nagerechten om zelf te maken met verse ingrediënten

Kiwi met hangop

Deze kiwi met hangop is een lust voor het oog, lekker fris van smaak en ook nog eens erg gezond want het zit boordevol eiwitten en vezels.

Inspiratie & Ideeën

Puddingen op basis van melk

De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!

Nagerechten om zelf te maken met verse ingrediënten

Tarte tatin met ananas

Serveer eens een warm nagerecht en maak een tarte tatin met ananas, heerlijk zoet en zuur met een knapperige bodem van bladerdeeg.

Inspiratie & Ideeën

Panna cotta van yoghurt

Panna cotta is gekookte room. In deze versie vervang je een deel van de room door yoghurt. Vooral in de zomer is deze panna cotta heerlijk.

Nagerechten om zelf te maken met verse ingrediënten

Mango mousse

Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een twist kokosroom.

Gefrituurde banaan

Toe aan een verrassend nagerecht? Deze gefrituurde banaan heeft een heerlijk luchtig en knapperig korstje. Super lekker met een bolletje ijs.

Salzburger nockerln

Mijn vader wilde vroeger altijd in het Oostenrijkse Salzburgeen Salzburger nockerln gaan eten en dat feest bestaat nog altijd.

Rijstepap uit eigen keuken

Rijstepap is zacht, romig, kleverig en een beetje zoet. Het is zalig troostvoedsel wat in heel veel landen regelmatig op tafel staat.

Appel crumble

Sluit de maaltijd af met een heerlijk warme appel crumble boordevol appels van eigen bodem. Lekker, makkelijk en lokaal.

Kerst Kaasplank

Een kaasplank straalt gezelligheid uit. Met kerst willen we gezelligheid. Maak eens een mooie kerst kaasplank, als dessert of bij de borrel

Charlotte met stoofperen

Een spectaculair uitziend nagerecht, maar wel makkelijk te maken? De Charlotte met stoofperen voldoet aan beide eisen. Die moet je proeven!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten