Crema Catalana
Aan het eind van een avond tafelen is een klein zoet toetje de perfecte afsluiter. Crema Catalana is het ideale dessert als je gasten krijgt.
Haagse bluf; een echt Nederlands nagerecht
Serveer eens een echt Nederlands nagerecht. Haagse bluf is lekker luchtig en zoet eiwitschuim met een friszure toets van de rode bessen.
Karnemelk bavarois
Een zomerse karnemelk bavarois, lekker fris en licht. Ideaal na een zwaardere maaltijd. Serveer met lekker veel vers fruit.
Witte chocolademousse met passievruchtlikeur
Sluit een etentje af met passie in een glas. Dit nagerecht van witte chocolademousse met passievruchtlikeur steelt alle harten.
Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt
Verse aardbeien, een paar andere ingrediënten en een klein beetje tijd. Meer is er niet nodig voor de allerlekkerste toetjes met aardbeien.
Tiramisu; fantastische variaties vanuit één basisrecept
De bekende klassieker tiramisu in vele variaties. Mascarpone, lange vingers en nog veel meer lekkers met steeds een ander resultaat.
Rabarber desserts; lekkere en inspirerende recepten
Lust je graag rabarber? Ga dan eens een stapje verder dan de bekende rabarber compote. Durf jij één van deze rabarber desserts te proberen?
Makkelijke mousse met banaan en chocolade
Heb je weinig tijd, maar wil je toch iets speciaals als nagerecht? Maak dan deze simpele maar erg lekkere mousse met banaan en chocolade.
Advokaat tiramisu; Een lekkere variant op de traditionele versie
Een erg leuke variatie op de tiramisu is de advokaat tiramisu. Gevuld met stukjes pure chocolade voor een verrassend lekkere bite.
In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
Vervang de keukenstroop op je pannenkoek eens door in de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel. Natuurlijk ook erg lekker bij ijs.
Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!
Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!
Puddingen op basis van melk
De lekkerste puddingen op basis van melk komen uit je eigen keuken! Maak zelf eens pudding in plaats van er een te kopen. Proef het verschil!
Drie desserts van schuimpjes; gooi overtollige eiwitten niet weg!
Van overtollige eiwitten maak je schuimpjes. Mooi opgelost! Gebruik die schuimpjes voor één van deze drie desserts van schuimpjes.
Kiwi met hangop
Deze kiwi met hangop is een lust voor het oog, lekker fris van smaak en ook nog eens erg gezond want het zit boordevol eiwitten en vezels.
Loempia met banaan en hazelnootpasta
Bij loempia denk je aan hartig, maar deze loempia met banaan en hazelnootpasta bewijst dat een zoete loempia ook erg lekker kan zijn.
Dronken mandarijntjes op een krokant bedje
Mandarijntjes gemarineerd in een siroop met Grand-Marnier, geserveerd met een koekje. Serveer de dronken mandarijntjes als dessert met ijs.
Desserts met banaan; van eenvoudig tot lekker luxe
Warm als loempia, koud of zelfs bevroren, desserts met banaan zijn altijd lekker. Wij hebben de lekkerste recepten met banaan in de hoofdrol.
Nagerechten met peer; Vers, simpel en ook nog eens erg lekker
Iedereen geniet als je een van deze nagerechten met peer op tafel zet. Vers, simpel en ook nog eens erg lekker.
13 keer de allerlekkerste toetjes met appel
Ontdek de meest verrassende toetjes met appel in de hoofdrol. Van super simpel tot echte klassiekers en frisse combinaties.
Tarte tatin met ananas
Serveer eens een warm nagerecht en maak een tarte tatin met ananas, heerlijk zoet en zuur met een knapperige bodem van bladerdeeg.
Luchtige chocolademousse met ei
Je kunt chocolademousse zonder ei maken, maar probeer ook eens een luchtige chocolademousse met ei. De eieren hoef je niet rauw te verwerken!
Mango mousse
Zet de tropen op tafel met deze mango mousse. Een heerlijke fris en romig nagerecht met slagroom, of voor een twist kokosroom.
Trifle met banaan, chocoladevla en Baileys
Een heerlijke trifle met huisgemaakte bananen en chocoladevla met daartussen cake en een scheutje plezier in de vorm van Baileys.
Gekarameliseerde ananas met ijs
Dit nagerecht van gekarameliseerde ananas met ijs is zowel in de zomer als in de winter perfect om een etentje mee af te sluiten.
Gefrituurde banaan
Toe aan een verrassend nagerecht? Deze gefrituurde banaan heeft een heerlijk luchtig en knapperig korstje. Super lekker met een bolletje ijs.
Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
In no time een nagerecht op tafel zetten? Maak Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten. Iedereen zal hiervan smullen!
Banoffee; het dessert van banaan en toffee
De Engelse banoffee pie is een zalig zoete beleving van banaan, toffee en chocolade. Wij maakten er handige eenpersoons porties van.
Oma’s appeltjespudding; maar dan op jouw manier
In de winkel noemen ze het vla met appeltaart. Bij ons heet het Oma's appeltjespudding. Die kun je echt zo lekker maken als je zelf wil.
Salzburger nockerln
Mijn vader wilde vroeger altijd in het Oostenrijkse Salzburgeen Salzburger nockerln gaan eten en dat feest bestaat nog altijd.
Rijstepap uit eigen keuken
Rijstepap is zacht, romig, kleverig en een beetje zoet. Het is zalig troostvoedsel wat in heel veel landen regelmatig op tafel staat.
Koffie-karamel pudding met amandelkrokant; verslavend lekker!
Eet je een toetje? Kies dan voor zelfgemaakt. Je weet dan wat je eet. En bij deze koffie-karamel pudding is dat een ware ontdekkingstocht.
Kaneel taco gevuld met roomkaas en gebakken appel
Verras je tafelgenoten met dit heerlijke en originele nagerecht van kaneel taco gevuld met roomkaas en gebakken appel.
Appel crumble
Sluit de maaltijd af met een heerlijk warme appel crumble boordevol appels van eigen bodem. Lekker, makkelijk en lokaal.
Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven
Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar houd je graag een plekje voor vrij. Met dit recept kan hij bijna niet mislukken.
Karamel panna cotta met appeltjes
Steel de show met een schaal vol karamel panna cotta met appeltjes, makkelijk om te delen en het staat zo gezellig!
Crème brûlée; het basisrecept om lekker zelf aan de slag te gaan
Crème brûlée is een Franse klassieker die met slechts een paar ingrediënten gemaakt wordt. Dit dessert kun je heel goed zelf maken.
Chipolatapudding; een heerlijke klassieker uit de Nederlandse keuken
De klassieker uit de Nederlandse keuken, chipolatapudding. Een feestelijke pudding met een kleurrijke vulling van vruchtjes en bitterkoekjes.
Bavarois van kwark met mandarijn
Een bavarois van kwark, maar niet met rauwe eieren. De eieren in deze bavarois van kwark worden eerst verhit. Lekker met verse mandarijntjes.
Trifle met chocolade en hazelnoten
Dit recept bewijst dat je voor een geweldig lekkere trifle met chocolade en hazelnoten geen uren in de keuken hoeft te staan.
Laagjesdessert met cranberrycompote
Een feestelijk toetje, maar niet te moeilijk? Maak eens een laagjesdessert met cranberrycompote en mascarponeroom. Succes verzekerd!
Romig dessert met peer en mascarpone
Sluit je maaltijd af met een heerlijk fris en romig dessert met peer en mascarpone, zalige koekkruimels en een lichte toets van citroen.
Kerst Kaasplank
Een kaasplank straalt gezelligheid uit. Met kerst willen we gezelligheid. Maak eens een mooie kerst kaasplank, als dessert of bij de borrel
Charlotte met stoofperen
Een spectaculair uitziend nagerecht, maar wel makkelijk te maken? De Charlotte met stoofperen voldoet aan beide eisen. Die moet je proeven!
Griesmeelpudding met appel en rozijnen
Je maakt van een paar simpele ingrediënten, in een paar eenvoudige handelingen, een geweldige griesmeelpudding met appel en rozijnen!
Roomyoghurt met mandarijn
Nagerechten zelf maken heeft als voordeel dat in de roomyoghurt met mandarijn ook echte mandarijntjes zitten.
Panna Cotta; gekookte room met vanille
Panna cotta betekent gekookte room en is een uit Italië afkomstig, eenvoudig dessert. Voor een lichtere versie gebruik je melk en room.
IJstaart met sinaasappel, speculaas en gember
Een feestelijke winterse ijstaart met sinaasappel, speculaas en gember mag niet ontbreken op een heerlijk avondje dineren met familie.
Tiramisu met speculaas en mandarijn
Mandarijnen en speculaas. Een heerlijke combinatie voor de wintermaanden. Kinderen zijn dol op deze tiramisu met speculaas en mandarijn.
Eton mess met stoofperen
Vol en fruitig, maar ook krokant en luchtig, Eton mess met stoofperen is precies zoals een winters nagerecht hoort te zijn.
Reacties van onze lezers