Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

IJs van verse perziken

Huisgemaakt ijs is lekkerder en je weet precies wat je er aan toevoegt. Maak bijvoorbeeld in het hartje van de zomer eens ijs van verse perziken.

0 814

IJs van verse perziken – heerlijk fruitig en vol van smaak. Dat kan ook niet anders met zoveel verse perziken

Zelf ijs maken

IJs erg leuk om zelf te maken. Moeilijk is het niet, wel is het fijn als je een ijsmachine hebt. Deze zijn al voor een paar tientjes te koop op verschillende plaatsen. Het grote voordeel van zelf ijs draaien is dat je precies weet wat erin zit. Volg altijd de gebruiksaanwijzing van de machine want er zijn nogal veel verschillende soorten  ijsmachines. Wanneer de machine klaar is met draaien kun je het ijs het beste overscheppen in een bakje en dit nog even een uur in de vriezer zetten. Laat je dit bijvoorbeeld een dag erin staan dan moet je het een half uur vooraf eruit halen. Dit ijs is namelijk wat vaster dan het ijs wat we gewend zijn. In ijssalons gebruiken ze speciale recepten waarin dextrose, glucose, melkpoeder en zo meer verwerkt is en hierdoor krijgt het ijs een andere structuur. Aangezien de meesten onder ons deze spullen niet in huis hebben, hebben we hier een eenvoudig recept wat ook erg lekker is. Let er wel op dat zelf gedraaid ijs niet zo lang houdbaar is als fabrieksijs.

Perziken

In dit recept heb ik perziken gebruikt maar je kan hier ook prima andere steenvruchten voor nemen. Denk hierbij aan pruimen, nectarine of abrikoos. Zorg er wel voor dat de vruchten goed rijp zijn en geen lelijke plekken hebben.


IJs van verse perziken

  • 500 gram rijpe perziken
  • 450 gram water
  • 150 gram basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Was de perziken haal de pit eruit en snij ze in 4 stukken. Zet de perziken op met het water de suiker en de vanille. Kook ze tot ze helemaal gaar zijn. Laat afkoelen. Giet het mengsel in een blender of gebruik een staafmixer en maal het helemaal glad. Giet alles in de ijsmachine en draai er ijs van. Wanneer het ijs stevig genoeg is schep je het uit de bak van de machine en zat het nog een uurtje in de vriezer om steviger te worden. Zelf vind ik het stiekem erg lekker om er nu al wat van te nemen. Het heeft nu een softijsachtige structuur.

Tip: Bak wat halve perziken in de grill- of koekenpan en serveer ze warm bij het ijs.

Tafel lekker!

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer