Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mango toetje; tropische verrassing

Maak in een handomdraai een verrukkelijk en vrij licht dessert met dit recept voor een fris mango toetje dat naar een tropische verrassing smaakt.

0 11.362

Mango toetje; tropische verrassing.  Als de mango’s weer eens in de aanbieding zijn op de markt, dan kun je ze niet laten staan. Wat te doen met al dit heerlijke fruit? Juist, bijvoorbeeld verwerken in dit frisse tropische mango toetje, dat binnen een kwartier klaar is bovendien. Even lekker koud laten worden in de ijskast en je hebt een heerlijk, verfrissend toetje. Mooie afsluiter van een zonnige maaltijd en het past ook nog eens in een ‘verantwoord dieet’. Afhankelijk van hoe hongerig de magen zijn kun je er makkelijk 4 tot 6 personen mee voeden…


Mango en yoghurt: een gouden combinatie

Mango en yoghurt combineren erg goed, of het nu bij je ontbijt is, of in een toetje. Ik maakte al eerder een variant uit de blender (klik hier voor ‘Mangomousse uit de blender’). Dit mango toetje is dankzij de limoen een stuk frisser dan de mangomousse. Heerlijk bij mooi weer dus. Je hebt er ook niet per se een blender voor nodig, maar wel een staafmixer.

Gebruik wel rijpe mango’s

Voor een optimale smaak is het belangrijk dat je rijpe mango’s gebruikt. Aan de kleur van de schil kun je dat niet altijd afzien, want er zijn mango’s die groen blijven en toch rijp zijn en andersom, ook rood-gele mango’s niet nog niet rijp zijn. Voelen moet je dus. Zijn ze een beetje zacht over de hele vrucht, dan zijn ze rijp.

Mango toetje; tropische verrassing

Voor 4 – 6 personen:

  • 2 rijpe mango’s
  • 500 ml. Griekse yoghurt (10%)
  • 1 (biologische) limoen
  • 1 vanillestokje
  • ½ tl. gemberpoeder
  • ½ tl. kardemompoeder
  • 1 el./zakje vanillesuiker
  • 2 el. suiker (of meer naar eigen smaak)

Schil de mango’s met een dunschiller of aardappelschilmesje en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de stukken in een hoge mengbeker (voor de staafmixer) of in de blender. Pureer de mango’s met de staafmixer of blender totdat alle stukjes fijngemalen zijn.

Snijd het vanillestokje in de lengte door tweeën en schraap met de achterkant van een mesje het merg eruit. Voeg dat toe aan de mangopuree. Was de limoen. Als je geen biologische limoen kunt vinden, goed afboenen met heet water, want op de schil zit een waslaagje, dat wil je verwijderd hebben. Rasp de schil met een fijne rasp en voeg dat ook toe. Pers vervolgens de limoen uit en voeg het sap toe.

Meng de overige ingrediënten met een garde door de mangopuree. Gebruik nu geen blender of mixer meer, want dan krijg je een smoothie: de yoghurt verandert dan van structuur en wordt als melk. Verdeel het mengsel over 4 tot 6 bakjes en zet het mango toetje tot gebruik in de ijskast.

Tip: rasp er eventueel nog wat pure chocola over het mango toetje heen vlak voor het opdienen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer