Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Trifle met basilicumlikeur en cantuccini

Trifle met een zelfgemaakte basilicumlikeur en Italiaanse amandelkoekjes. Een Italiaanse variatie op een klassiek Brits nagerecht.

0 809

Trifle met basilicumlikeur en cantuccini – Trifle is een typisch Brits nagerecht bestaande uit meerdere lagen cake, fruit en custard of vla. Maar je kunt natuurlijk variëren met verschillende smaken en ingrediënten. Wij maakten een trifle met een zelfgemaakte basilicumlikeur en Italiaanse amandelkoekjes.

Cantuccini

Cantuccini (of cantucci, biscotti di Prato) zijn typisch Italiaanse amandelkoekjes oorspronkelijk afkomstig uit de provincie Prato in de regio Toscane. De koekjes worden net als beschuit tweemaal gebakken. Ze bevatten naast amandelen ook meel, suiker, Amaretto en kruiden als kardemom, kaneel, kruidnagel en steranijs. Cantuccini worden in Italië geregeld als dessert samen met een Toscaanse dessertwijn met Vin Santo geserveerd.


Trifle met basilicumlikeur en Cantuccini

Nagerecht voor 4 personen

  • 100 gram basilicumlikeur
  • 75 gram cantuccini koekjes of biscotti met amandelen en witte chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • 50 gram kristalsuiker
  • 250 gram magere kwark
  • 30 gram kokosschilvers
  • 50 gram gesmolten witte chocolade
  • 3 blaadje gelatine (6 gram)
  • vers fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen, frambozen, aardbeien, aalbessen)

Doe de koekjes in een diepvrieszakje en verbrokkel deze. Verdeel de kruimels over 4 glazen en besprenkel met de basilicumlikeur (3 theelepels per glas). Week de gelatine 10 minuten in koud water. Knijp goed uit en verwarm 4 eetlepels room en los hier de gelatine in op. Maak nu een mousse: klop 100 milliliter slagroom stijf en roer er de magere kwark, mascarpone, kokosschilvers, gesmolten chocolade, 50 milliliter basilicumlikeur en de gelatine door. Doe alles in een spuitzak en laat 1 uur opstijven in de koelkast. Op de kruimels leg je een laagje frambozen. Vul de glazen met een laagje van de mousse  en leg nogmaals een paar kruimels hierop, voor je verder vult tot 1,5 cm van de rand. Zet de glazen koel weg in de koelkast tot vlak voor het opdienen. Klop de overige slagroom stijf en spuit voor het opdienen een toefje slagroom hierop. Werk af met nog een paar kruimels cantuccini, geraspte witte chocolade, geraspte kokosschilvers en vers fruit.

Tafel  lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More