Witte chocolademousse – De bruine chocolademousse kennen we allemaal maar heb je al eens witte chocolademousse gemaakt? Je zou verwachten dat deze mierzoet is maar door toevoeging van roomkaas valt dit reuze mee. Verder wordt in dit recept geen gebruik gemaakt van suiker om de zoetigheid te beperken.
Lekker met …..
Deze witte chocolademousse is erg lekker in combinatie met fruit. Ik had toevallig bosbessen in huis maar je kunt ieder willekeurig soort fruit nemen. De smaak van witte chocolade is namelijk vanille en hierdoor erg neutraal. Wil je liever iets anders dan fruit dan zou je ook kunnen kiezen voor noten, grof geraspte chocolade of koekjes naar smaak. Doe de noten of koekjes er wel op het laatste moment pas op anders worden ze zacht. Ook erg lekker bij deze witte chocolademousse is een bol ijs in smaak naar keuze.
Een grote schaal
Kleine glaasjes met voor ieder een eigen portie is overzichtelijk en staat erg leuk op tafel. Persoonlijk hou ik er ook wel van om een grote schaal met mousse op tafel te zetten zodat iedereen zijn eigen portie kan pakken. De een eet namelijk graag een grote portie terwijl de ander alleen een klein beetje wil proeven. Met een grote schaal op tafel is dat probleem opgelost.
Ben je met veel personen maak dan ook de chocolademousse en combineer de twee smaken. Hoe je dat doet staat vermeld bij de receptuur van de chocolademousse.
Witte chocolademousse
- 200 gram melk
- 250 gram witte chocolade
- 1 theelepel vanille extract
- 9 gram gelatine = 3 blaadjes
- 250 gram slagroom
- 150 gram roomkaas
Zo maak je witte chocolademousse:
Leg de gelatine in kou water om te wellen. Verwarm de melk en smelt hierin de chocolade. Voeg er de uitgeknepen gelatine aan toe en roer tot deze volledig is opgelost. Klop de slagroom lobbig. Roer de roomkaas en de vanille door de chocolade tot deze egaal verdeeld is. Laat afkoelen tot het chocolade mengsel stevig begint te worden. Schep er nu de lobbig geklopte slagroom doorheen. Verdeel de witte chocolademousse over glaasjes verdeel er eventueel wat fruit over. Deze zal er een klein beetje in zakken of kies ervoor om eerst fruit in de glaasjes te doen voor je er de mousse in doet. Dit gaat het makkelijkste met een juslepel of met een litermaat met schenktuit. Zet de witte chocolademousse minimaal 4 uur koud weg om op te stijven. Decoreer de witte chocolademousse met fruit, noten of koek naar wens. Een toef slagroom kan natuurlijk ook altijd als je dat lekker vindt.
Tafel lekker!!
hoi conny !!
ik had de witte Chocolademouse gemaakt .
het is machtig om te eten )wel Lekker )
p;s > hoe maak jij de Roomkaas zacht ?
Mieke,
Fijn om te horen dat hij lekker was!
Ja chocolade mousse is meestal vrij machtig, dan maar een klein beetje minder en heel lekker toch?
De roomkaas maak ik zacht door met een spatel of klopper flink te roeren.