• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, maart 24, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Huevos a la Flamenca

Groenteschotel met eieren, uit de oven

door Elise de Haan
in Ontbijt en lunch
0
0
Huevos a la Flamenca

Huevos a la Flamenca – In Spanje is deze schotel een belangrijk onderdeel van de culinaire cultuur en het wordt daar gezien als een authentiek en traditioneel gerecht. Het is dus een echte Spaanse klassieker, een ovenschotel, bestaande uit gebakken eieren, groenten, kruiden en specerijen. Huevos a la Flamenca is een populair ontbijtgerecht, maar het doet het ook heel goed als lunch of diner. Het gerecht staat dan ook in veel restaurants en cafés op de kaart.

Het juiste recept

Het juiste recept voor Huevos a la Flamenca bestaat niet. Het gerecht heeft geen vast recept. Wat er wel altijd in zit zijn de eieren, (huevos betekent eieren in het Spaans) en heel vaak gebakken tomaten. Vaak worden er dan verschillende soorten groenten aan toegevoegd, en ook aardappels zijn een ingrediënt dat vaak wordt gebruikt. Daarnaast kun je ook chorizo en een Spaanse droge ham als serranoham tegen komen. Dit is dus bij uitstek een gerecht waarmee je op een lekkere manier restjes groente en vleeswaren kunt verwerken.

Huevos a la Flamenca – tips

Je kunt voor het bereiden van het gerecht natuurlijk prima een restje aardappels in blokjes snijden. In plaats van sperziebonen kun je ook doperwten of kikkererwten gebruiken. Ook een groente als broccoli past er heel goed in.

Je kunt een en ander voorbereiden. Maak het gerecht dan zover af, dat je op het moment dat je het in de oven gaat zetten alleen nog de eieren in de schaal hoeft te breken. Bewaar de schaal dan tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Eet je liever geen vlees? Laat de chorizo en de ham dan weg. Bak de uien, de knoflook, de tomaten en de paprika dan in een scheutje olijfolie in plaats van het vet van de chorizo dat je anders zou gebruiken. Verder houd je het recept aan. Voeg eventueel wat kikkererwten toe aan de Huevos a la Flamenca.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Huevos a la Flamenca

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 eieren
  • 125 gram chorizo, in kleine plakjes of stukjes
  • 100 gram serranoham, in plakjes
  • 400 gram tomaten, in kleine stukjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 300 gram vastkokende aardappels, in kleine blokjes
  • 2 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 150 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • peper en zout
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je Huevos a la Flamenca:

Kook de aardappelblokjes gaar in water met wat zout. Giet ze af en laat ze even uitdampen. Kook de sperziebonen ook in wat water met zout beetgaar. Doe de aardappels en de sperziebonen over in een grote vuurvaste schaal, waarin je de Huevos a la Flamenca straks gaat bakken.

Verhit een koekenpan. Bak hierin op een laag vuurtje de chorizo zachtjes uit. Schep de worst na het bakken bij de aardappels en de bonen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de uien samen met de knoflook lichtbruin in het vet van de chorizo. Doe de paprika erbij en bak deze ook even mee. Voeg vervolgens de tomaten toe. Kruid het geheel met het gerookte paprikapoeder en de oregano. Voeg ook wat peper en zout toe. Als de tomaten zacht zijn schep je het mengsel door de aardappels en de sperziebonen.

Schik de plakjes ham tussen de groenten. Breek vervolgens 6 eieren in de schaal. Zet de schaal 10 à 15 minuten in de oven om de eieren te laten stollen.

Serveer de Huevos a la Flamenca direct. Bestrooi het gerecht voor het opdienen met de gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: EierenSpaans
DeelPin83Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

groente spread met zoete aardappel en paprika
Ontbijt en lunch

Groentespread van zoete aardappel en paprika

Wrap met zalm en guacamole
Ontbijt en lunch

Wrap met zalm en guacamole

Wraps met rookworst en zuurkool
Ontbijt en lunch

Wraps met rookworst en zuurkool

Toast met brie
Ontbijt en lunch

Toast met brie; een lekkere lunch uit de oven

Broodje makreel
Ontbijt en lunch

Broodje makreel; lekker eten voor weinig

Bagel met zalm en komkommer
Ontbijt en lunch

Bagel met gerookte zalm en komkommer

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Venkeltaart met ham en kaas
Quiche

Venkeltaart met ham en kaas

Een hartige venkeltaart met ham en kaas, daar loopt toch iedereen warm voor? De zachte smaak van venkel combineert heerlijk met ham en kaas!

Check het recept of lees de info
Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem H. TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen