• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met karnemelk; Kinderen zijn hier dol op!

Van oude boterhammen

door Connie Derks
in Ontbijt en lunch
0
0
wentelteefjes met karnemelk

Wentelteefjes met karnemelk – Zo veelzijdig kan karnemelk zijn, maak van je oudbakken sneetje brood deze heerlijke wentelteefjes met karnemelk. Kinderen zijn er dol op.

Welkome afwisseling bij ontbijt of lunch

Een wentelteefje wordt niet meer zoveel gemaakt en dat is erg jammer. Behalve dat ze erg lekker zijn is het ook nog een manier om verspilling tegen te gaan. Daarnaast is het ook een leuk en niet te moeilijk klusje voor kinderen om mee te helpen in de keuken. Door ze met karnemelk te maken leren ze ook andere melkproducten te waarderen dan alleen de zuivel die ze gewend zijn.

Wentelteefjes worden vaak gegeten met poedersuiker maar geef er ook eens vers fruit of zelfgemaakte jam bij.

Vervang de gewone melk

Karnemelk is een mager zuivelproduct dat erg goed voor je is. Het wordt echter vaak alleen maar gezien als drankje, maar je kunt er zo veel meer mee. Zo ook deze heerlijke wentelteefjes met karnemelk. In veel gerechten kun je melk vervangen door karnemelk. Deze is licht zuur en fris van smaak wat zeker in de zomer een welkome afwisseling kan zijn.

Hoe veel brood gooi jij weg?

Vaak ligt er in de broodtrommel nog een restje brood wat droog begint te worden. Wentelteefjes zijn een ideale oplossing voor oud brood. Oma deed het vroeger al. En het hoeven echt geen sneetjes witbrood te zijn, maar gebruik ook gerust bruinbrood, stokbrood of zachte bolletjes het kan allemaal.

wentelteefjes met karnemelk
wentelteefjes met karnemelk

Het hoeven echt geen sneetjes witbrood te zijn voor wentelteefjes

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Check het recept of lees de info

Wentelteefjes met karnemelk

Porties: 6 - 8 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 6 - 8 sneetjes brood
  • boter om te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je wentelteefjes met karnemelk:

Klop de eitjes samen met de karnemelk los. Voeg er de suiker, zout en kaneel aan toe en klop alles goed door. Giet de mix in een diep bord of schaal waar je brood plat in past. Leg een snee brood even in de mix en draai deze om. Leg op een ander bord zodat het een klein beetje kan intrekken. Doe dit met alle sneetjes brood, wanneer het brood te droog blijft, kun je het eventueel herhalen. Maak het brood echter niet te nat want dan valt het uit elkaar en kun je het niet goed meer bakken. Verwarm een koekenpan met een klein beetje boter en bak de sneetjes hierin goudbruin en knapperig. De wentelteefjes met karnemelk kun je serveren met vers fruit en/of poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin11Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto
Ontbijt en lunch

Italiaanse bol met mozzarella, tomaat en pesto

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Het perfecte roerei maken

Broodje rosbief
Ontbijt en lunch

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta
Ontbijt en lunch

Wrap van ei met spinazie, avocado en feta

Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt
Ontbijt en lunch

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen