Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Opperdoezersalade met graskaas

Twee mooie echte Nederlandse producten. Opperdoezer ronde en graskaas. Van deze twee pure ingredienten maakte wij deze Opperdoezersalade met zachte graskaas

0 664

Opperdoezersalade met graskaas – Eind mei/begin juni dan zijn er twee seizoenstoppers die supergoed met elkaar combineren. Hollandse graskaas en de Opperdoezer ronde. Met deze twee mooie producten kun je prachtige gerechten maken en wij maakten daar deze aardappelsalade mee.

Opperdoezer ronde

De Opperdoezer ronde is een ontzettend lekkere en mooie aardappel. Door zijn hobbelige vorm ziet hij er erg grappig uit. De smaak is zacht en bijna romig. Het is een smakelijke aardappel die vastkokend is, ideaal dus voor koken en bakken en dus ook voor een mooie salade. Deze aardappel mag alleen in de omgeving van Opperdoes worden geteeld, vandaar zijn naam. Door de grondsamenstelling daar krijgt deze aardappel zijn unieke smaak. Als je hem geproefd hebt weet je waarom hij zo bijzonder is. Je kunt deze aardappel verkrijgen bij de betere groenteboer en op veel markten bij de aardappel- en groentekraam.

Tip v.d. groenteman: Bewaar je Opperdoezer ronde heel donker want ze verkleuren heel snel.

Graskaas

Graskaas word gemaakt van melk van koeien die net buiten lopen na een lange winter op stal. Door het verse gras dat de koeien eten geven ze een veel zachtere melk dan als ze hooi en bix eten in hun stal. Deze melk toveren ze om tot graskaas met een uniek milde smaak. Het eind resultaat is een hele jonge kaas die romig is en voor mijn gevoel bijna een zoete toon heeft. Zo’n kaas verdiend het om van genoten te worden zolang hij er is. Deze kaas word o.a. verkocht bij de kaasspecialist en delicatessenzaak. Wil je meer weten over graskaas? Kijk dan hier.

Opperdoezer in zakTwee van zulke mooie producten vragen weinig opsmuk. Daarom deze makkelijke maar lekkere Opperdoezersalade.

Opperdoezersalade met graskaas

  • 750 gr. Opperdoezer ronde
  • 200 gr. graskaas
  • 60 ml. crème frâiche
  • 60 ml volle mayonaise
  • 1 tl. mosterd
  • 3 el. verse gehakte peterselie
  • zout & peper

Begin met het schrappen van de aardappelen. Dit houdt in dat je met een mesje het velletje van de aardappel schraapt. Ik doe dit onder stromend water omdat de Opperdoezer ronde snel verkleurd. Kook ze vervolgens heel tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.

Snij ondertussen de graskaas in blokjes van 1 á 1,5 cm. Deze kaas wil je wat in dikkere blokjes hebben zodat hij goed opvalt in deze salade. Leg de kaas even opzij. Doe in een kom de crème frâiche, mayonaise, mosterd en gehakte peterselie. Roer dit goed door elkaar en voeg de kaas erbij. Snij de aardappel in grove stukken en doe deze bij de rest. Roer het goed door elkaar en breng het op smaak met zout & peper.

Deze Opperdoezersalade smaakt ook goed als bijgerecht bij de barbecue.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer