Panna cotta. Een heerlijk en dankbaar dessertje om op tafel te zetten. In deze tijd van het jaar natuurlijk gepresenteerd met gebakken appeltjes en the finishing touch zit ‘m in de dronken carmel.
- 2,5 dl melk
- 2,5dl room
- 4 à 5 blaadjes gelatine
- 1/2 vanillestok
- 50 gram rietsuiker
- 2 appelen
- 30 gram suiker
- 35 gram boter
- 25 gram rietsuikersiroop
- 25 gram bruine suiker
- 1 eetlepel room
- 1 eetlepel calvados
Breng room en melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook. Voeg de voorgeweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes toe en los al roerend op. Giet in glazen en laat opstijven in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Bak ze in boter en bestrooi met suiker. Lepel de appelblokjes over de panna cotta.
Maak een saus door bruine suiker, rietsuikersiroop, boter, room en calvados in een pannetje al roerend te verwarmen. Giet de saus over de appeltjes.
Je hebt hier ruim genoeg aan voor 6 personen!
Hallo! Lekker recept is dit! Voor hoeveel personen is het?
Ik wil het gaan maken voor 6 personen.
Gr, tl