Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pimientos de Padrón – een groene lekkernij uit Spanje

Eindelijk kun je je thuis ook wanen in dat authentieke Spaanse tapasbarretje met deze heerlijke Pimientos de Padrón.

0 3.429

Pimientos de Padrón – een groene lekkernij uit Spanje –  Pimientos de padrón zijn kleine paprika-achtige pepers, die uit Spanje komen en daar als tapa razend populair zijn. Ze hebben pit – zonder te pittig te zijn en heel af en toe zit er een hele pittige tussen. Maar dat mag de pret niet drukken. Tegenwoordig zijn ze ook gelukkig te koop in Nederland!

Het bedrijf Westlandpeppers uit De Lier produceert sinds enige tijd deze tapas- lekkernijen zodat wij ook bij ons thuis kunnen genieten van deze delicatesse. De pimientos de padrón hebben een dun schilletje, die je gewoon gebakken met olijfolie en zeezout eet. Heerlijk zijn ze. Zacht van smaak, iets zachter dan een geroosterde paprika, maar niet zo zoet. Alleen….. één op de zoveel ( variërend volgens de kenners tussen de 10 en 100) pepertjes is opeens flink pittig. Een pikant detail dus.

Pimientos de Padrón – een groene lekkernij uit Spanje

De Hollandse pepers zijn wat groter dan de pepertjes die ik wel eens in Spanje at en dat heeft weer als voordeel dat je ze ook leuk kunt vullen. Bijvoorbeeld met een stukje Manchego, of met een stukje Spaanse worst. Of, zoals in dit geval, met tonijn en kaas. Leuk en lekker om als borrelhapjes, tapas of voorafje te serveren. En ook nog klaar in een handomdraai! Wat wil je nog meer?

Pimientos de Padrón met tonijn en kaas

gebakken pimientos de Padrón

nodig:

  • 2 bakjes à 150 gr. Pimientos de Padrón
  • 1 blikje tonijn
  • 1/2 bakje (boeren)smeerkaas
  • 2 el. olijfolie
  • peper
  • zeezout of andere zoutvlokken

Hoe bereid je Pimientos de Padrón?

Was de pepers, droog ze af en maak een inkerving in de lengte van ongeveer 5 cm. Meng de tonijn met de smeerkaas en de peper.

Vul de pepers voorzichtig ( gaat het beste met een theelepeltje en je vingers) en maak ze daarna nog even schoon met een velletje keukenrol.

Gebruik een brede koekenpan of een wok en doe daar de olijfolie in. Bak slechts een paar minuten op hoog vuur, terwijl je de pepers af en toe omhusselt. Schrik niet als ze blaasjes gaan vormen, dat hoort zo.

Nog even bestrooien met wat mooie zoutvlokken en aanvallen maar!

Tip: houdt de steeltjes aan de pepers, hieraan houd je de peper vast. Eet het steeltje en het laatste restje met als zaadjes niet op. Je hapt ze dus als het ware af, zoals een haring.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer