• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Poke met coquilles en sojabonen

door Redactie
in Recepten
0
0
poke met coquilles

Poke met coquilles en sojabonen – Poke (spreek uit: poké) is een voor- of lunchgerecht afkomstig uit Hawaï van rauwe vis, vermengd met allerlei lekkers tot een soort salade. Meestal geserveerd op een bedje van sushirijst of (glas)noedels, maar dat hoeft niet. Inmiddels heeft de hele VS poke omarmd en dat is niet verwonderlijk: je kunt eindeloos variëren, poke past in een modern dieet (lees: is ‘raw’ en licht verteerbaar) en vooral: heel erg lekker. Als je van sushi houdt, zul je poke zeker ook goed kunnen waarderen!

Deze poke met coquilles en sojabonen heb ik zelf bedacht en ik ben er best trots op, al zeg ik het zelf.

Enkele ingrediënten uitgelegd

Coquilles: Voor dit gerecht heb je echt hele verse coquilles (Sint Jacobsschelpen) nodig. Koop ze bij een goede visboer en vertel dat je ze rauw wilt gebruiken. Je hebt alleen het witte deel nodig, niet het oranje ‘koraal’.

Sojabonen: sojabonen zijn groene boontjes, die een beetje op witte bonen lijken (behalve dan dat ze groen zijn, natuurlijk) en gekookte sojabonen zijn tegenwoordig in het salade-schap in de supermarkt te krijgen. Kun je geen sojaboontjes vinden? Gebruik dan gerust een blikje velderwtjes (die staan naast de doperwtjes!).

Srirachasaus: is een pittige (rode) Thaise saus die tegenwoordig gewoon in de supermarkt te krijgen is. Let op: hij is heel erg scherp! Zonde om er een hele fles van te kopen? Je kunt ook een beetje pittige sambal of een paar druppels tabasco gebruiken.

Poke met coquilles en sojabonen

Voor 4 kommetjes:

  • 150 gr. coquilles
  • +/- 175 gr. gekookte sojabonen (of 1 blikje velderwtjes)
  • ½  citroen
  • 1 el. sesamolie
  • 1 tl. sojasaus
  • 1 tl. gembersiroop
  • ½ kleine rode ui
  • +/- 10 macadamianoten
  • 2 stengels lente-uitjes
  • Een paar takjes koriander

Eventueel:

  • een streepje Srirachasaus, pittige sambal of tabasco

Rooster de macadamianoten even in een droge koekenpan en hak ze fijn met een koksmes of stamp ze fijn in een vijzel. Zorg dat er ook nog wat stukjes overblijven, het hoeft geen poeder te worden.

Pers de halve citroen uit en maak een sausje van het citroensap, de sesamolie, sojasaus en gembersiroop.

Snipper de halve rode ui en hak de lente-uitjes, koriander en coquilles fijn. Houd nog een paar mooie blaadjes koriander achter voor de decoratie.

Meng de coquilles met de sojabonen, ui, lente-ui en gehakte koriander. Roer er de saus doorheen.

Verdeel het mengsel over 4 kommetjes en bestrooi met de stukjes macadamianoten. Decoreer met een streepje pittige Srirachasaus, pittige sambal of een paar druppels tabasco.

Tags: Vis - CoquilleVis - PokeVis - Schaal- en schelpdierenVis - Schaal- en Schelpdieren - SchelpdierenVis - Verse vis
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Salade met venkel, appel en blauwe kaas
Salade

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas
Saus

Hummus van bietjes met geitenkaas

gevulde courgette
Bijgerecht

Gevulde courgette; Super simpel en met diverse variatietips

Panini met brie en gebakken appel
Ontbijt en lunch

Panini met brie en gebakken appel

Hummus van witte bonen
Saus

Hummus van witte bonen

frittata
Hoofdgerecht

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen