Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue

Pot au feu is een heerlijke stoofschotel van kippenbouten. Vandaag wil je echt al je vrienden rond de tafel hebben. Serveer de schotel met rode rijst.

3 1.782

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue – Vooral in de herfst en in de winter zijn stoofpotjes mijn ding. Het wordt vroeg donker en kouder en dan hou ik ervan om met kaarsjes gezelligheid te creëren en onder een dekentje een boek te lezen.

Daarom maak ik de avond daarvoor steevast een potje klaar om de avond nadien gewoon maar te moeten opwarmen.

Deze pot au feu met kippenbouten is hier alvast een topper.


Pot au feu

voor 4 peronen

  • 1 kilo kippenbouten
  • 1 rode en 1 groene paprika, zaadjes en zaadlijsten verwijderd,  in blokjes gesneden
  • 500 gram kleine parijse of kastanje champignons
  • 1 grote ui in blokjes gesneden
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 250 ml groente -of kipbouillon
  • 1 blik gepelde tomatenblokjes
  • peper en zout
  • verse rozemarijn, tijm en een laurierblad (mogen natuurlijk ook gedroogde kruiden zijn)
  • klont boter

In een pan met dikke bodem de boter smelten en laat daarin de kippenbouten, aangekruid met peper, zout en kipkruiden, aan beide kanten bruin aankorsten. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord.

In dezelfde pan, gaan we door alle groenten te stoven hun aroma’s laten vrijkomen . De gerookte spekblokjes heb ik in een aparte pan krokant aangebakken. En wat ruikt de keuken weer overheerlijk!

Als de spekjes klaar zijn doe je ze bij de groenten en kunnen de kippenbouten er bovenop. Overgiet met de bouillon en doe er het blik gepelde tomatenblokjes bij. Kruid af met rozemarijn, tijm en een laurierblad.

Roer nog eens goed op en laat op zacht vuurtje gedurende 45 minuten pruttelen.

Ondertussen kunnen we de rode rijst uit de Camargue garen. Ik neem als verhouding 2 kopjes rijst, 4 kopjes bouillon. Doe de rijst met de bouillon in de pan en laat op een zacht vuur onder deksel gedurende 45 minuten garen. Soms even nakijken of je geen vocht moet toevoegen. Werk de rijst af met een klontje boter en kruid af naar wens met peper en zout.

En nu iedereen aan tafel en laat het jullie smaken!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
  1. Joy zegt

    Goede morgen,
    Een heerlijke stoofpotje pot au feu gemaakt van Bresse kip. Mijn vraag is waar kan ik in Nederland Bresse kip kopen.
    B.v.d.
    Groetjes, joy

  2. Erna Clissen zegt

    ziet er heel lekker uit, Mireille. Ik ga dit zeker eens proberen!

    1. Mireille Vereecken zegt

      Bedankt Erna! Leuk dat je het eens gaat uitproberen! !!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer