Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Zo bereid je de lekkerste kippenpoten

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
Kippenpoten

Kippenpoten – betaalbaar, lekker en makkelijk te maken, in de meest uiteenlopende smaken.

Kippenpoten zijn betaalbaar en erg lekker

Kip is een van de populairste vleessoorten ter wereld vanwege zijn veelzijdigheid, smaak en voedingswaarde. In Nederland worden vooral kipfilets gebruikt in verschillende recepten, maar de kippenpoten mogen echt wel wat meer waardering krijgen. Ze worden ook wel kippenbout genoemd en ze zijn echt superlekker en veel goedkoper dan ander vlees. Waarom koopt iedereen dan toch altijd weer die kipfilet? Filet is ook erg lekker en in veel recepten toepasbaar, begrijp het niet verkeerd, maar een kippenpoot is zeker voor de afwisseling een echt lekker stukje vlees. Het scheelt je maar zo de helft van de kiloprijs.

Heerlijk mals en boordevol smaak

Kippenpoten kunnen worden gegrild, gebakken of gefrituurd voor een knapperige buitenkant. Maak er een heerlijke bouillon van of stoof ze gaar en maak er een ragout of zelfs kroketten van, het kan allemaal. Ze hebben een rijkere en vollere smaak in vergelijking met kipfilet. Het vlees is sappiger en malser, vooral als het langzaam wordt gekookt, gebakken of gegrild. Het vel van de poten zorgt voor veel smaak, maar dat vel beschermt het vlees ook tegen uitdrogen. De combinatie van mals vlees en het hogere vetgehalte geeft kippenpoten een eigen smaak die geliefd is bij veel mensen.

Heel veel mogelijkheden met kippenpoten

Het mooie van kippenpoten is dat je ze op heel veel manieren kunt kruiden. Kies voor zuur recept met een citroen, kies voor zoet recept met ketjap. Maak ze pittig, kruidig of met lekker veel knoflook. Het vlees aan de kippenpoten neemt de smaken goed op.

Kippenpoten zijn populair op de barbecue omdat ze kunnen worden gemarineerd voor extra smaak. Maar diezelfde gemarineerde kippenpoten maak je ook met het grootste gemak in een oven of in de pan. De Aziatische keuken maakt ook veel gebruik van kippenpoten voor teriyaki of kip curry. Soms als poot in het geheel, maar ook door het vel en de botten te verwijderen en het vlees in stukjes te gebruiken.

Zo kun je kippenpoten het beste kruiden

Hoe je kippenpoten het beste kunt kruiden lees je in het volgende artikel. Met een paar kleine weetjes haal je echt veel meer smaak uit een gerecht. Leer ze uit je hoofd en je maakt de volgende keer een compleet eigen recept met kippenpoten.

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade
Kookschool

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Haal het maximale uit de smaak! Ontdek onze tips voor het kruiden van kippenpoten en bereid de allerlekkerste kippenpoten in je eigen keuken.

Maak het jezelf makkelijk

Kippenpoten zijn vaak vrij groot en als je er bijvoorbeeld vier moet bakken kan het wel eens lastig zijn om er een goede pan voor te vinden. De meeste pannen zijn namelijk te klein om er vier poten tegelijk in aan te bakken. Je kunt er natuurlijk eerst twee aanbakken en dan de andere twee en ze dan samen verder laten garen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze te garen in de oven. Dat is bij grotere aantallen dus echt makkelijk. Als je er eenmaal aan gewend bent haal je voortaan geen pan meer uit de kast om de kippenpoten te bakken.

En er is nog een voordeel aan het bakken van kippenpoten in de oven. Je kunt er namelijk gelijk een schaal aardappels bij zetten zodat die tegelijkertijd mooi krokant worden. Of vul een bakplaat met groenten en aardappels, giet er olijfolie over en bestrooi met verse of gedroogde kruiden. Leg de kippenpoten ertussen en bak het geheel gezamenlijk gaar. Zo heb je weinig werk en een geweldige smaakvolle maaltijd.

De lekkerste recepten met kippenpoten uit de oven

Onderstaande recepten zijn geschreven voor kippenpoten uit de oven. Als je geen oven hebt, betekent dat niet dat je ze niet kunt maken. Want als je de poten per twee aanbraadt in een pan, kunnen ze daarna samen verder garen.

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten; uit de oven

Houd je van kruidige kippenpoten? Dan hebben we hier het recept voor je. Bak ze in de pan of nog makkelijker en lekkerder, in de oven.

in wijn gestoofde kippenpoten
Stoofschotel

In wijn gestoofde kippenpoten

Of je nu stooft in witte wijn of in rode wijn, in wijn gestoofde kippenpoten in een goed gevulde saus zijn altijd lekker.

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Deze zalige kippenpoten met paprika zijn heerlijk mals en een beetje van de saus maakt van een portie witte rijst een ware beleving.

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

Kippenpoten met citroen en tijm zijn makkelijk te maken en bijzonder smaakvol door het frisse tijm en citroenaroma.

kippenpoten in een pittige marinade
Salade

Kippenpoten in een pittige marinade

Een recept voor makkelijke en smaakvolle kippenpoten in een pittige marinade. Na het marineren gaar je ze een uurtje in de oven.

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Maak eens macaroni met smoked pulled chicken op smaak gebracht met onder andere gerookt paprikapoeder. Een stoer familierecept.

waterzooi met asperges en venkel
Hoofdgerecht

Waterzooi; Belgische klassieker met asperges

Waterzooi is een Belgische klassieker, gemaakt van vis of kip, groenten, room en aardappelen. Dit is een variant met asperges en venkel.

Kippenpoten met bramenmarinade
Vleesgerechten

Kippenpoten met bramenmarinade

Een seizoensgerecht voor juli/augustus/september. Imponeer met deze kippenpoten met bramenmarinade. Een fijne manier om bramen te verwerken!

Sousvide gegaarde kippenbouten (3)
Vleesgerechten

Sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine

Serveer eens deze sousvide gegaarde kippenbouten uit de tajine. Terwijl je bij praat met je gasten gaart jouw gerecht langzaam in de tajine op tafel.

Pot au feu
Stoofschotel

Pot au feu van kippeboutjes met rode rijst uit de Camargue

Pot au feu is een heerlijke stoofschotel van kippenbouten. Vandaag wil je echt al je vrienden rond de tafel hebben. Serveer de schotel met rode rijst.

Vorige Volgende

Met een zuurtje bereik je de optimale garing

Als je vlees in vocht stooft waar een bepaalde zuurgraad in zit, wordt het vlees heerlijk zacht van structuur. Deze zuurgraad kun je bereiken door wijn of bier te gebruiken, maar ook met citroensap, azijn of tomaten krijg je een zuurtje. Door het zuur wordt het bindweefsel afgebroken, waardoor het vlees heerlijk gaar wordt en uit elkaar valt.

kip gestoofd in radler recept
Stoofschotel

Kip gestoofd in radler – Met verse tuinkruiden

Ja je leest het goed, kip gestoofd in Radler. Er bestaan vele recepten met vlees gestoofd in bier of wijn. Dat kan dus ook met Radler.

Zet vaker kippenpoten op tafel

De recepten bewijzen dat het bakken van echt lekkere kippenpoten niet veel werk hoeft te zijn. Zeker als je ze een dag vooraf marineert, heb je een bijzonder smaakvol stukje vlees waar iedereen zijn vingers bij opeet.

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Er wordt ontzettend veel kip gegeten. We willen je daar graag wat meer over vertellen. En we delen natuurlijk de lekkerste recepten met je!

Tags: Vlees
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

zelf barbecue spiesjes maken
Specials

Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Schnitzel recepten
Specials

Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Salades met kaas
Specials

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!