• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Kippenpoten; betaalbaar en heel veelzijdig vlees

Zo bereid je de lekkerste kippenpoten

door Connie Derks
in Specials
0
0
Kippenpoten

Kippenpoten –  betaalbaar, lekker en makkelijk te bereiden, in de meest uiteenlopende smaken.

Kippenpoten betaalbaar en erg lekker

Kip is een van de populairste vleessoorten ter wereld vanwege zijn veelzijdigheid, smaak en voedingswaarde. In Nederland worden vooral kipfilets gegeten, maar de kippenpoten mogen echt wel wat meer waardering krijgen. Ze zijn echt superlekker en ze zijn veel goedkoper dan ander vlees. Waarom kopen we dan toch altijd weer die kipfilet? Filet is ook erg lekker en in veel gerechten toepasbaar, begrijp het niet verkeerd, maar een kippenpoot is zeker voor de afwisseling een echt lekker stukje vlees. Het scheelt je maar zo de helft van de kiloprijs.

Heerlijk mals en boordevol smaak

Kippenpoten kunnen worden gegrild, gebakken of gefrituurd voor een knapperige buitenkant. Maak er een heerlijke bouillon van of stoof ze gaar en maak er een ragout of zelfs kroketten van, het kan allemaal. Ze hebben een rijkere en vollere smaak in vergelijking met kipfilet. Het vlees is sappiger en malser, vooral als het langzaam wordt gekookt, gebakken of gegrild. Het vel van de poten zorgt voor veel smaak, maar dat vel beschermt het vlees ook tegen uitdrogen. De combinatie van mals vlees en het hogere vetgehalte geeft kippenpoten een eigen smaak die geliefd is bij veel mensen.

De vele mogelijkheden van kippenpoten

Het mooie van kippenpoten is dat je ze op heel veel manieren kunt kruiden. Kies voor zuur met een citroen, kies voor zoet met ketjap. Maak ze pittig, kruidig of met lekker veel knoflook. Het vlees aan de kippenpoten neemt de smaken goed op.

Kippenpoten zijn populair op de barbecue omdat ze kunnen worden gemarineerd voor extra smaak. Maar diezelfde gemarineerde kippenpoten maak je ook met het grootste gemak in een oven of in de pan. De Aziatische keuken maakt ook veel gebruik van kippenpoten voor teriyaki of kip curry. Soms als poot in het geheel, maar ook door het vel en de botten te verwijderen en het vlees in stukjes te gebruiken.

Zo kun je kippenpoten het beste kruiden

Hoe je kippenpoten het beste kunt kruiden leggen we uit in het volgende artikel. Met een paar kleine weetjes haal je echt veel meer smaak uit een gerecht.

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade
Kookschool

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Haal het maximale uit de smaak! Ontdek onze tips voor het kruiden van kippenpoten en bereid de allerlekkerste kippenpoten in je eigen keuken.

Maak het jezelf makkelijk

Kippenpoten zijn vaak vrij groot en als je er bijvoorbeeld vier moet bakken kan het wel eens lastig zijn om er een goede pan voor te vinden. De meeste pannen zijn namelijk te klein om er vier poten tegelijk in aan te bakken. Je kunt er natuurlijk eerst twee aanbakken en dan de andere twee en ze dan samen verder laten garen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze te garen in de oven. Dat is bij grotere aantallen dus echt eenvoudiger. Als je er eenmaal aan gewend bent haal je voortaan geen pan meer uit de kast om de kippenpoten te bakken.

En er is nog een voordeel aan het bakken van kippenpoten in de oven. Je kunt er namelijk gelijk een schaal aardappels bij zetten zodat die tegelijkertijd mooi krokant worden. Of vul een bakplaat met groenten en aardappels, giet er olijfolie over en bestrooi met verse of gedroogde kruiden. Leg de kippenpoten ertussen en bak het geheel gezamenlijk gaar. Zo heb je weinig werk en een geweldige smaakvolle maaltijd.

De lekkerste recepten met kippenpoten uit de oven

Onderstaande recepten zijn geschreven voor kippenpoten uit de oven. Als je geen oven hebt, betekent dat niet dat je ze niet kunt maken. Want als je de poten per twee aanbraadt in een pan, kunnen ze daarna samen verder garen.

in wijn gestoofde kippenpoten
Stoofschotel

In wijn gestoofde kippenpoten

Of je nu stooft in witte wijn of in rode wijn, in wijn gestoofde kippenpoten in een goed gevulde saus zijn altijd lekker.

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Deze zalige kippenpoten met paprika zijn heerlijk mals en een beetje van de saus maakt van een portie witte rijst een ware beleving.

kippenpoten met citroen en tijm
Vleesgerechten

Kippenpoten met citroen en tijm; puur en simpel!

Deze kippenpoten met citroen en tijm zijn makkelijk te maken en bijzonder smaakvol door het frisse tijm en citroenaroma.

kruidige kippenpoten uit de oven
Vleesgerechten

Kruidige kippenpoten uit de oven

Houd je van kruidige kippenpoten? Dan hebben we hier het recept voor je. Bak ze in de pan of nog makkelijker en lekkerder, in de oven.

kippenpoten in een pittige marinade
Vleesgerechten

Kippenpoten in een pittige marinade

Een recept voor makkelijke en smaakvolle kippenpoten in een pittige marinade, na het marineren gaar je ze een uurtje in de oven.

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Maak eens macaroni met smoked pulled chicken op smaak gebracht met onder andere gerookt paprikapoeder. Een stoer familierecept.

Vorige Volgende

Met een zuurtje bereik je de optimale garing

Als je vlees in vocht stooft waar een bepaalde zuurgraad in zit, wordt het vlees heerlijk zacht van structuur. Deze zuurgraad kun je bereiken door wijn of bier te gebruiken, maar ook met citroensap, azijn of tomaten krijg je een zuurtje. Door het zuur wordt het bindweefsel afgebroken, waardoor het vlees heerlijk gaar wordt en uit elkaar valt.

kip gestoofd in radler recept
Stoofschotel

Kip gestoofd in radler – Met verse tuinkruiden

Ja je leest het goed, kip gestoofd in Radler. Er bestaan vele recepten met vlees gestoofd in bier of wijn. Dat kan dus ook met Radler.

Zet vaker kippenpoten op tafel

De recepten bewijzen dat het bakken van echt lekkere kippenpoten niet veel werk hoeft te zijn. Zeker als je ze een dag vooraf marineert, heb je een bijzonder smaakvol stukje vlees waar iedereen zijn vingers bij opeet.

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Er wordt ontzettend veel kip gegeten. We willen je daar graag wat meer over vertellen. En we delen natuurlijk de lekkerste recepten met je!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen