Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Raw appelmoes uit de blender

Een appelmoes die je niet hoeft te koken, met appels die je niet hoeft te schillen. En die toch lekker is. Dat kan met de Optimum 9200A blender van Froothie.

0 886

Raw appelmoes uit de blender – Raw appelmoes, het klinkt heel hip, maar toch is het heel oud. Als klein kind kreeg ik, als ik last had van mijn buik, een geraspte appel met kaneel. Mijn moeder schilde dan een hele appel en raspte die met volle kracht op een speciaal glazen raspje, een soort plankje met in het midden een ribbelige oppervlakte, waarop je moest raspen, met een gootje voor het vocht er omheen en een schenktuitje er aan. Ik vond het heerlijk. Gelukkig hoeven we niet meer met de hand te raspen en kan het nu gewoon uit de blender. Ziek of niet ziek, gewoon lekker.

Lekker Tafelen kreeg van distributeur Froothie de Optimum 9200A blender. Deze appelmoes maakte ik met die super blender.

Raw appelmoes uit de blender

Nodig:

  • 4 – 6 appels
  • 1/2 citroen
  • 1 flinke tl. kaneel

eventueel:

  • +/- 50 gr. suiker
  • 1 flinke el. boter
  • scheutje calvados
  • wat vanille(suiker)

raw appelmoes

Was 4 tot 6 appels en snijd ze in 4 parten. Verwijder het kroontje, het klokhuis en het steeltje. Doe de parten in de blender. Knijp het sap van een halve citroen uit en voeg dat ook toe. Voeg nog een flinke tl. kaneel toe en desgewenst nog wat suiker en boter, calvados en/0f vanille(suiker).

Zet de blender op een lage stand – het moet geen appelsap worden. Blend ongeveer 30 secondes. Schep de appelmoes in een kommetje en lepel lekker op.

Benieuwd geworden naar de Optimum 9200A blender van Froothie? Lees hier onze review.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer