• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Salade

Aardappelsalade met ei

door Connie Derks
in Salade
0
2
Aardappelsalade met ei

Aardappelsalade met ei – Een origineel noord Duits recept

Aardappelsalades zijn er in zeer veel soorten. De recepten zijn vaak afhankelijk van de op dat moment goed verkrijgbare ingrediënten. Ook gewoontes spelen een rol. Duitsland is toch wel het land van de aardappelsalade, of kartoffelsalat op zijn Duits. Het grootste verschil zit hem in de dressing. In het zuiden gebruiken ze geen mayonaise maar bouillon om de salade aan te maken in het noorden zijn ze scheutig met augurkennat en mayonaise. Verder wordt er naast de aardappel nog van alles aan de aardappelsalade met ei toegevoegd. Uien ontbreken eigenlijk nooit. Verder augurken, radijsjes, eieren, bleekselderij, appels en soms ook vlees zoals ham of bacon.

Aardappelsalade alleen in de zomer?

Nee hoor aardappelsalade is ook erg lekker in de winter. Serveer deze salade eens met verse worst, curryworst of een paar plakken beenham erbij. Zo is aardappelsalade ook in de winter een waar feestje op je bord. In de zomer kun je deze aardappelsalade met ei natuurlijk prima serveren bij de BBQ maar probeer het ook eens met een stukje verse of gerookte zalm of neem er een nieuwe haring bij. Succes verzekerd.

Aardappels in de schil

Maak een aardappelsalade zelf, het verschil is erg groot met de kant en klaar gekochte versies. Het zout en vetgehalte is aanzienlijk lager, maar vooral de smaak is vele malen beter. Moeilijk is het niet en een aardappelsalade kun je best een paar dagen bewaren om later in de week nog eens te eten. Voeg er eventueel later nog een paar andere ingrediënten zoals ham, uitgebakken spekjes of zelfs broccoli of boontjes aan toe voor de variatie.

Kook de aardappels voor een aardappelsalade met ei het liefst in de schil. Zo hebben ze net iets meer smaak. Neem voor een salade ook vastkokende aardappels of als ze er zijn nieuwe aardappels anders heb je al gauw dat ze helemaal uit elkaar vallen en je een brei krijgt. Je mag aan de salade best zien welke ingrediënten je gebruikt hebt. Een ui moet je fijn snipperen anders overheerst de smaak maar de rest van de ingrediënten mag best iets grover zijn.

Aardappelsalade met ei

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram vastkokende aardappels
  • zout
  • 3 gekookte eieren
  • 150 gram mayonaise
  • 100 gram yoghurt
  • 1-2 eetlepels witte wijn of appelazijn
  • 75 gram augurken nat
  • 3 augurken
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 1 stevige appel zoals elstar
  • suiker naar smaak
  • cayennepeper

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je aardappelsalade met ei:

Kook de aardappels in de schil in ongeveer 20-30 minuten afhankelijk van de grootte gaar. Meng de mayonaise met de yoghurt, azijn, augurken nat, suiker en een beetje Cayennepeper tot een saus. Snij de appel met schil in blokjes en doe deze in de saus, doe dit ook met de bleekselderij en de augurken. Snij de ui in zeer fijne stukjes en meng alles goed door elkaar. Schil de aardappels door er voorzichtig de schil af te trekken. Ze hoeven hier niet koud voor te zijn. Lauw/warm nemen ze nog meer smaak op. Snij de aardappels in plakjes en doe deze bij de saus. Meng alles even goed door, proef en breng eventueel verder op smaak met peper, zout, suiker of azijn. Schil als laatste de eieren en snijd deze in grove stukken of in plakjes. Meng de eieren er voorzichtig doorheen en zet de aardappelsalade minimaal 8 uur koud om de smaken in te laten trekken. Roer voor het serveren alles nog een keer goed door en breng indien nodig nog iets meer op smaak. Serveer de aardappelsalade met ei het liefst niet al te koud, op kamertemperatuur komen de smaken het beste tot hun recht.

Tafel lekker !!

Tags: AardappelenEieren
DeelPin312Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Wokschotel met krieltjes en spinazie
Wokken

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Krieltjes-met-roomboter-en-peterselie
Bijgerecht

Krieltjes met roomboter en peterselie

groene aspergesalade met feta en krieltjes
Salade

Groene aspergesalade met feta en krieltjes

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

dijonaisesaus
Saus

Dijonaisesaus; Voor vlees, vis of groenten

Reacties 2

  1. Mika Willems says:
    1 jaar geleden

    Hallo, Connie,
    Ik heb deze als opdracht uitgezocht. en heb hem gemaakt voor papa en mama en mij. Mama heeft er visfriet bijgedaan. hij is heerlijk en ik had geen appel meer dus een peer gepakt uit de koelkast dat was lekker. Groetjes en een fijne dag van Mika

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Wat leuk Mika dat jij plezier hebt in koken. En wat een goed idee van die peer. Je ouders zullen wel blij zijn dat jij voor hun kookt.
      Groetjes Connie

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen