Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Couscoussalade met wilde perzik en kaas

Door steeds te variëren hou je je tafelgenoten enthousiast. Deze couscoussalade met wilde perzik en stukjes kaas is een variatie van dit seizoen.

0 826

Couscoussalade met wilde perzik en kaas – Wilde perziken zijn nog maar relatief kort verkrijgbaar in Nederland. Sinds een paar jaar vind je dit smaakvolle en kleurige stukje fruit op de markt en in de winkel. En dat vraagt natuurlijk om een mooi recept. In deze couscoussalade komt de wilde perzik helemaal tot zijn recht.

Couscous

Velen denken dat couscous net als rijst een graan is. Maar dit is niet zo. Couscous zijn namelijk hele kleine korreltjes die gemaakt worden van tarwemeel. Couscous is dus niet geschikt voor mensen die tarwe- of glutenvrij zijn. Couscous is echter geschikt om warm te eten met lekker groente, vlees en/of saus. Of koud zoals in deze lekkere salade.


Couscoussalade met wilde perzik en kaas

Couscoussalade met wilde perzik (1)Salade voor 4 personen

  • 250 gr. couscous
  • 100 gr. gemengde noten (ongezouten)
  • 3 perziken
  • 180 gr. verse kaasblokjes in olie
  • 1 el. citroensap
  • 2 el. olie vd. Kaasblokjes
  • 1 el. honing + extra voor serveren
  • Vers gemalen zout & peper

Bereid de couscous volgens de verpakking. Mocht de bereiding van de couscous boter bevatten, deze niet gebruiken. Dit maakt de salade erg vet en dat wil je niet.

Maak de couscous als hij klaar is los met een vork. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier de gemengde noten in. Als de nootjes een mooi bruin kleurtje hebben haal je ze uit de pan. Laat ze afkoelen.

Snij de wilde perzik rondom door en draai de helften van elkaar af. Doe dit nogmaals met de helft waar de pit inzit en haal de pit eruit. Snij de perzikken in partjes. Mix de citroensap, olie en honing samen. Als de noten zijn afgekoeld hak je deze grof in stukjes. Meng de dressing door de couscous.

Nu gaan we de couscoussalade opmaken. Doe de couscous op een groot bord. Verdeel de kaasblokjes, perzik en noten erover heen. Maal er zout en peper overheen en garneer het af door er honing overheen te laten druipen.

Tafel lekker!

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More