Saladerecepten

Saladerecepten lijken nauwelijks meer nodig

Steeds meer salades koop je kant-en-klaar. Inclusief dressing en toppings. En toch is een zelfgemaakte salade leuker, lekkerder en creatiever. Met deze saladerecepten kun je alvast aan de slag, en als je de smaak te pakken hebt, word je er vanzelf creatiever mee.

Een door jou zelf gemaakte salade is altijd uniek en je weet wat je eet

Op deze pagina vind je bladsalades, maar ook andere saladerecepten. Pastasalades, maaltijdsalades, salades van groenten, aardappelsalades, rijstsalades en nog veel meer. Laat je lekker inspireren en deel jouw salade op social media met @lekkertafelen omdat we allemaal van verse, zelfgemaakte salades houden.

Makkelijke saladerecepten om zelf te maken

Mediterrane quinoa salade

Deze frisse mediterrane quinoa salade boordevol verse ingrediënten kan altijd, als vegetarisch hoofdgerecht, als lunch of als bijgerecht.

Kruidige rijstsalade

Rijst wordt vaak gegeten als bijgerecht, maar zet de rijst eens in het zonnetje en maak deze kruidige rijstsalade, met kip, groente én fruit!

Inspiratie & Ideeën

Makkelijke saladerecepten om zelf te maken

Rijstsalade met zalm

Gebruik een restje gekookte rijst om deze heerlijke rijstsalade met zalm te maken. Je serveert dit als verse lunch of als licht diner.

Inspiratie & Ideeën

Makkelijke saladerecepten om zelf te maken

Tonijnsalade met appel

Zo gemaakt en mega lekker. Je koopt nooit meer tonijnsalade als je deze tonijnsalade met appel eenmaal geproefd hebt.

Eiersalade met kerrie

Op een broodje of bij de borrel, een echt lekkere eiersalade met kerrie en stukjes appel kan op ieder moment van de dag.

Winterpeensalade met appel

Met een simpele salade naast je warme maaltijd eet je makkelijk extra groenten. Een winterpeensalade met appel is zo gemaakt, en erg lekker!

Eiersalade met kaas

Ben je bij de (kaas)boer geweest en kom je thuis met een flink stuk kaas en een doos eieren, maak dan deze fantastische eiersalade met kaas.

Coleslaw met winterpeen

Van witte kool en wortels kun je een knapperige salade maken. Heerlijk als extra groente bij een warme maaltijd, die coleslaw met winterpeen!

Krabsalade; met echte krab!

Salades voor op een broodje of een toastje, die maak je toch zeker zelf? Heb je wel eens verse krabsalade met echte krab gegeten? Zo lekker!

Salade Tournaisienne

Doornikse salade of salade Tournaisienne is niet alleen erg smaakvol, ze oogt ook mooi door de verschillende kleurrijke groenten.

Reuzenbonen salade

Wil je lunchen, of een lekker bijgerecht maken? Deze reuzenbonen salade met een Mediterraan tintje kan altijd. Snel, gezond, voedzaam!

Welkom terug!

Inloggen

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten