Exotische fruitsalade – een heerlijk frisse fruitsalade van exotisch fruit met een passievolle dressing.
Exotisch fruitsalade
Er is veel exotisch fruit dat het hele jaar door verkrijgbaar is. Een uitzondering hierop is de meloen in deze salade, de meloenen zijn er vooral in de zomer. Als je een exotische fruitsalade in een koudere periode wilt maken, laat de meloen dan weg en gebruik wat meer van het andere fruit. Maak vooral gebruik van het fruit wat er op het moment goed verkrijgbaar is, de hoeveelheden zijn makkelijk aan te passen. Let wel op de verhouding tussen zoet en zuur fruit voor een lekkere balans.
Bananen doe je er pas op het laatst in
Bananen zijn altijd een beetje lastiger in een fruitsalade, ze worden namelijk makkelijk zacht en bruin. Voeg bananen dan ook altijd als laatste toe en haal ze even door de dressing voordat je het met de rest van het fruit mengt.
Een dressing met passie, je proeft het verschil
Bij het maken van een fruitsalade wordt een dressing vaak vergeten. Net als bij een groentesalade maakt ook bij een fruitsalade de dressing echt het verschil. Door een friszure dressing met passievrucht en limoen te gebruiken komen de smaken van de exotische fruitsalade veel beter tot hun recht. Een mooie bijkomstigheid is dat het fruit minder snel verkleurd.
Exotisch fruitsalade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 banaan
- 2 kiwi’s
- 1/4 ananas
- 1/4 meloen, een soort naar keuze
- 1 mango
- 2 stuks passiefruit
- het sap van een halve limoen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je exotisch fruitsalade:
Schil het fruit, op het passiefruit na, haal de pitten eruit en snijd het in niet te kleine stukjes van ongeveer dezelfde maat. Doe de banaan als laatste en snijd die in iets dikkere plakken. Snijd het passiefruit doormidden en lepel de vulling eruit en meng dat met het limoensap. Schep alles luchtig door elkaar en serveer zo vers mogelijk.
Als je de dressing te zuur vindt, meng er dan een beetje suiker of honing door voordat je het met het fruit mengt.
Tafel lekker !!