Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Salade met omeletreepjes en een dressing van hennepzaadolie

Serveer deze salade met omeletreepjes als lunch of als bijgerecht. Met een dressing van hennepzaadolie wordt dit een gezond smaakfeest.

0 1.188

Salade met omeletreepjes en een dressing van hennepzaadolie – Salade is altijd lekker of het nu als bijgerecht is of als lunch. Vaak worden salades bedolven onder een royale laag saus met mayonaise. Dit kan ook anders, maak bijvoorbeeld eens een dressing met hennepzaadolie. De olie heeft een grassige smaak die het goed doet bij ei gerechten. Dus deze keer geen zalm of kip maar omelet reepjes in de salade. Ze lekker kan gezond dus zijn!

Salade met omeletreepjes

Salade voor 2 personen

  • ½ krop botersla
  • 2 eieren
  • ½ kleine courgette
  • handje kerstomaatjes
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 2 eetlepels hennepzaadolie
  • zout/peper

Klop de eitjes los met een eetlepel water en wat peper en zout. Bak hier 2-3 dunne omeletjes van en rol deze op als ze nog warm zijn. Laat dit afkoelen. Was de sla in ruim water en schud goed droog. Verdeel de sla over een kom of bord. Snij van de courgette dunne plakjes of reepjes, ik had een erg mooie kleine courgette, dan zijn plakjes mooi, is je courgette wat groter dan zijn reepjes beter. Verdeel de courgette over de sla. Snij de omelet in reepjes en de tomaatjes doormidden en leg deze bij de courgette op de sla. Klop in een kommetje de citroensap met de olie en wat peper en zout door elkaar. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.

Tafel lekker!

De hennepzaadolie is te bestellen bij E-oil.nl

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer