Salade met omeletreepjes en een dressing van hennepzaadolie – Salade is altijd lekker of het nu als bijgerecht is of als lunch. Vaak worden salades bedolven onder een royale laag saus met mayonaise. Dit kan ook anders. Maak bijvoorbeeld eens een dressing met hennepzaadolie. De olie heeft een grassige smaak die het goed doet bij gerechten met ei. Dus dit keer geen zalm of kip maar omeletreepjes in de salade. Zo lekker kan gezond eten dus zijn!
Omelet recepten; van basis tot luxe varianten
Een omelet bakken is niet zo ingewikkeld als het lijkt. Laat de perfectie een beetje vieren en bak met deze recepten een heerlijke omelet.
Salade met omeletreepjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ½ krop botersla
- 2 eieren
- ½ kleine courgette
- een handje kerstomaatjes
- 1 eetlepel vers citroensap
- 2 eetlepels hennepzaadolie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een salade met omeletreepjes:
Klop de eitjes los met een eetlepel water en wat zout en peper.
Bak hier 2-3 dunne omeletjes van en rol die op als ze nog warm zijn. Laat ze afkoelen.
Was de sla in ruim water en schud goed droog.
Verdeel de sla over een kom of bord.
Snijd dunne plakjes of reepjes van de courgette. Heb je een mooie kleine courgette, dan zijn plakjes mooi. Is de courgette wat groter, dan zijn reepjes beter. Verdeel de courgette over de sla.
Snijd de omelet in reepjes en de tomaatjes doormidden en leg ze bij de courgette op de sla.
Klop in een kommetje het citroensap met de olie en wat zout en peper door elkaar. Verdeel de dressing vlak voor het serveren over de salade.
Tafel lekker !!