Salade met roodlof en blauwe kaas – een kleurrijke salade met roodlof het zusje van witlof.
Roodlof
Roodlof is een groente die in Italië al eeuwen geoogst werd. Roodlof is ontstaan uit een kruising van Radicchio rosso en Witlof. Het heeft een licht bittere smaak. Behalve dat roodlof er prachtig uitziet in een salade geeft het de salade ook een lekkere bite.
Kaas en noten
Kaas en noten een combinatie die we vaak tegenkomen. Dit is niet voor niets want ze vullen elkaar prima aan. De kaas is zacht en de noten knapperig. Voeg daarbij de licht bittere smaak van de roodlof en je hebt een geweldige salade.
Serveer de dressing apart
Bij een salade met een vrij zware dressing is het verstandig om deze apart te serveren. De dressing zal alles grauw doen verkleuren en doordat deze vrij zwaar is zal de salade inzakken waardoor het er niet echt mooi meer uitziet. Doe je de dressing op je bord over de salade dan kan ook iedereen zelf bepalen hoeveel ze willen gebruiken. De ene houdt nu eenmaal van veel dressing terwijl de ander juist liever een klein beetje heeft.
Sla; de lekkerste slasoorten aan een krop
Aan de slag met kroppen sla. Niet met zakken of bakken sla. Gewoon ouderwetse kroppen sla. Ontdek de smakelijke soorten inclusief recepten.
Check het recept of lees de infoSalade met roodlof en blauwe kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 kropjes roodlof
- 1/2 krop bladsla
- 100 gram blauwe kaas
- 50 gram pecannoten
- 100 ml melk
- peper
- 1 eetlepel mayonaise
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de salade met roodlof:
Bak de pecannoten even kort in een droge koekenpan en zet opzij. Neem ongeveer 2/3 van de blauwe kaas en roer deze los met de mayonaise. Verdun met kleine beetjes met de melk tot je de gewenste dikte hebt. Breng royaal op smaak met de peper. Breng de saus over in een kommetje en serveer deze er apart bij. Was de bladsla en scheur deze in stukken. Snij de onderkant van de roodlof en maak de blaadjes los. Was deze en snij de grote in grove stukken. Meng de sla losjes door elkaar en doe deze in een grote schaal of op een bord. Neem de rest van de blauwe kaas en brokkel deze over de sla. Hak de pecannoten grof en strooi ook deze er overheen. Serveer de salade met roodlof en blauwe kaas samen met de dressing.
Tafel lekker !!