Saltimbocca van varkenshaas met gnocchi. Saltimbocca is een alom bekende Italiaanse specialiteit uit de buurt van Rome. Oorspronkelijk met kalfslapjes, maar dit is de versie met varkenshaas en is qua smaak net iets malser. Zo gemaakt, erg lekker en past prima bij het voorjaar/zomer nu het weer warmer wordt.
- 2 varkenshaasjes, in de lengte gehalveerd en platgeslagen
- 50 g rauwe ham (Parmaham)
- 12 salieblaadjes
- 125 ml slagroom
- 100 g gorgonzola, verkruimeld
- 300 g gnocchi
Halveer beide varkenshaasjes en sla ze plat. Leg op ieder lapje varkenshaas een plakje rauwe ham en 3 salieblaadjes. Rol het geheel op en zet vast met een prikker of slagerstouw. Voor de saus: verwarm de slagroom en laat hierin de gorgonzola smelten tot deze in de slagroom opgenomen is. Kook de gnocchi gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Bak de saltimbocca rondom bruin en gaar in ongeveer 10 minuten. Géén zout gebruiken want rauwe ham is zout genoeg. Serveer met de gnocchi en de saus. Lekker met asperges, courgettesalade of Italiaanse wokgroenten.