Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Slagroomtaart

0 895

Dit vind ik zo leuk om te doen, het is een klus…maar dan heb je ook wat. En iedereen is nieuwsgierig naar hoe het smaakt…zelf gemaakte taart!


Slagroomtaart voor 10 personen

Je hebt nodig voor biscuitdeeg:

  • 135 gram basterdsuiker
  • 70 gram bloem
  • 14 gram custardpoeder
  • 55 gram maizena
  • 10 gram bak poeder
  • 5 eieren scharrel kwaliteit middel groot.

Voor het vullen en garneren van de slagroomtaart:

  • 1 liter slagroom
  • 1 pot goede kwaliteit of nog liever zelfgemaakte frambozenjam (gezeefd)
  • 4 zakjes klop en fix
  • vers fruit naar keuze, (ik gebruik ananas aardbeien mandarijntjes en perziken graag op taart).
  • Garnering voor de zijkant van de taart, (ik gebruik nootjes, maar kan ook vlokken / hagelslag of wat je lekker vindt).

Voorbereiding

Maak een dag van te voren dit biscuitdeeg…

Ik gebruik bij dit recept mijn keukenmachine, zodat ik mijn handen vrij heb.

De eieren verwarm ik in heet water in de kom ca.5 -10 min van de keukenmachine.

Vervolgens haal ik de eieren uit de kom en droog mijn kom af. Voeg daar in mijn suiker er in.

Een kleine kom die ook verwarmt is, tik ik 1 voor 1 de eieren open en voeg deze toe aan het suiker die tracht natuurlijk wel een beetje vlot te gebeuren dus zorg dat alles klaar staat.

Dan zet ik mijn machine op de hoogste stand en klop de eieren en suiker met een snuf zout 10 minuten.
Ondertussen weeg ik de rest van de ingrediënten af en zeef ik alles te samen in 1 kom.

Mijn bakblik 24 cm doorsnede, vet ik in en bekleed ik met bakpapier, zowel de bodem als de rand.

De oven verwarm ik voor op ca. 160 graden , hetelucht en zet mijn rooster 1 onder het midden!
Na 10 minuten is het eimengsel mooi stevig en stop ik de machine en zeef ik beetje bij beetje het poeder boven de kom liefst in 2 keer.

Dan Spatel ik eerst de ene helft meel door het eimengsel, vergeet de bodem niet mee te nemen en vervolgens

zeef ik de tweede deel meel boven de kom en spatel dit voorzichtig door het eimengsel.

Zodra er geen spoortje meel meer zichtbaar is

stort ik het beslag voorzichtig van uit het midden  in mijn bakblik.

Dit gaat zo snel mogelijk de oven in, totaal moet de biscuit 30 – 45 min in de oven.

IMAG0158Afwerking van de taart.

Zoals gezegd maak ik biscuit de ene dag en  werk ik hem de volgende dag af, de reden hiervan is dat het biscuitdeeg dan makkelijker te snijden is.

Snijd je biscuitdeeg door midden 1 laag of 2 lagen of 3 lagen de keuze is wat jij wilt, ik doe 2 lagen.

De eerste laag vul ik met de frambozen jam, die ik heb gezeefd anders eet je pitjes en dat vinden veel mensen niet lekker, ik zelf althans niet.

Daarover spuit ik de slagroom die ik heb stijfgeslagen met klop en fix.

Hier over verdeel ik om de 2 a 3 cm wat fruit, deksel er op en maak nog een laag op dezelfde manier

De boven laag taart er op, nu ga ik de taart van boven met slagroom bestrijken en vervolgens ook de zijkanten als ik geen cake meer zie,

ga ik de zijkanten garneren met .

Voorde boven kant maak ik eerst op papier een tekening van hoe ik wil spuiten, dan begin ik met spuiten/garneren van de taart boven op,

vervolgens wat fruit er over verdelen en chocolade er op en klaar is je eigengemaakte slagroom taart.

Extra tips

Bij het maken van het biscuit is het belangrijk dat je zomin mogelijk spatelt, maar het is wel belangrijk dat het meel er goed door heen gemengd zit.

Het bekleden van de vorm, doe ik altijd de bodem en de rand met bakpapier bekleden, de rand mag best wat centimeters boven de taartvorm uit komen zodat het biscuit mooi kan rijzen in de oven.

Dit recept  is naar mijn eigen in vulling, jij kunt er ook zelf je in vulling aan geven, vul de taart met pudding of met banketbakkersroom en je krijgt een heel andere smaak …

Verse slagroom taart is dezelfde dag het lekkerst, moet bewaard worden in de koelkast en is maximaal 2 dagen houdbaar.

Veel plezier met het maken van je taart.

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer