- 900 gram spinazie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 10 takjes tijm
- 4 slavinken
- 1 kilo vastkokende aardappels
- 6 eetlepels olie
- zout en versgemalen peper
Extra nodig: grillpan
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en knoflook fijn. Hak de tijm fijn. Druk de slavinken plat. Was de aardappels en snijd ze ongeschild in kleine parten. Vermeng 4 eetlepels olie, peper, zout en tijmblaadjes met de aardappels in een ovenschaal. Bak ze in de oven in 30-35 min. goudbruin. Schep ze enkele keren om. Gril de slavinken in 1 el bakolie in ca. 10 min. gaar. Fruit in 3 el olie in een ruime pan of wok, de ui in ca. 2 min. glazig. Voeg spinazie en knoflook toe. Bak de spinazie in ca. 4 min. tot hij geslonken is. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tijmaardappels, spinazie en de slavink over 4 borden.