• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Soep

Bleekselderijsoep met kaas; Een Franse Velouté

door Redactie
in Soep
0
0

Bleekselderijsoep met kaas – In dit recept vind je informatie over bleekselderij maar vertellen we je ook wat een Velouté is en wat een liaison daarmee te maken heeft. Mooie producten en vaktermen komen daarmee samen in een verrassende soep die je in een handomdraai op tafel zet.

Het seizoen van de bleekselderij

Bleekselderij, we kunnen er nog 2 maanden van genieten want de teelt loopt van mei t/m november bij de Nederlandse telers. Echter is het seizoen van de bleekselderij zelf veel korter. Namelijk alleen in de zomer van juli t/m september. Deze groente zie je veel in frisse salades maar op koudere dagen is een soepje toch ook erg lekker. Daarom deze bleekselderijsoep met kaas op basis van een Velouté.

Wat is Velouté

Velouté is een Franse vakterm voor een soort soep. Het is een soep dat je bind met een mengsel van eidooier en room. Dit mengsel van ei en room wordt een liaison genoemd. Deze liaison zorgt ervoor dat de soep een fijne zachte structuur krijgt. Het is belangrijk dat wanneer de liaison toevoegt de soep niet kookt. Maar ook na het toevoegen mag de soep niet meer aan de kook raken. Je soep kan dan namelijk gaan schiften.Je voegt dit dus altijd op het laatst toe aan je soep. Hieronder het recept.

Bleekselderijsoep met kaas

Recept voor 4 personen

  • 1 struik bleekselderij
  • 1 sjalotje
  • 1 handje peterselie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 750 ml kippenbouillon
  • 75 gram geraspte belegen kaas
  • 1 eidooier
  • 100 ml (kook)room

Maak de bleekselderij schoon door de stengels van het stronkje af te trekken en ze goed te wassen. Snij de houterige uiteinden eraf. Snij de selderij in kleine stukjes. Hou wat fijngesneden selderijblad en wat van de mooie kleine stukjes bleekselderij apart om te garneren. Pel en snipper het sjalotje. En hak de peterselie grof.

Verhit de olie en fruit het sjalotje aan. Voeg de bleekselderij en peterselie toe en bak dit ± 5 minuten al roerend mee. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat ± 10 minuten koken. Pureer de soep met de staafmixer. Doe de kaas erbij en verhit de soep weer tot de kaas is gesmolten. Roer de eidooier los met de room en voeg wat van de warme soep toe. Roer dit alles heel snel door elkaar en voeg dan dit mengsel snel roerend bij de hete maar niet meer kokende soep. Dit moet snel gebeuren anders gaat de soep schiften.

Doe de soep in kommen en garneer dit met de fijngesneden bleekselderij die je apart gehouden hebt.

Tags: Groenten - Stengelgroenten - Bleekselderij
DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas
Salade

Frisse salade met bleekselderij, appel en ananas

Klassieke Waldorf salade
Salade

Klassieke Waldorf salade zelf maken

Pittige groente-tajine
Hoofdgerecht

Pittige groente-tajine met harissa en krokante tofu

Bleekselderij schotel spinazie en feta met filo 6
Bijgerecht

Bleekselderij schotel met spinazie, feta en knapperig filodeeg

Waldorfsalade met emmentaler
Salade

Waldorfsalade met emmentaler

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen