Cappuccino van champignonsoep – Een luxe soep om je gasten te verwennen. Een laagje schuim bovenop je soep is heerlijk romig en geeft je soep een luxe uitstraling. Erg leuk is het om deze soep dan ook in mooie kopjes te serveren.
Champignonssoep
Champignonsoep heb je in vele soorten, heldere, gebonden, licht gebonden, romig of juist krachtig van smaak. Voor een mooie blanke soep neem je witte champignons, maar voor deze soep heb ik gebruikgemaakt van kastanjechampignons. Deze variatie van champignonsoep is krachtig en een beetje romig met een vleugje truffelolie en een lekker laagje schuim.
Kastanjechampignons
Je hebt witte en bruine champignons, de bruine variant zijn de kastanjechampignons, deze zijn net wat steviger en voller van smaak dan de witte champignons. Wist je dat de kastanjechampignon de jonge uitvoering is van de portabello?
Recepten met champignons; genieten van verse paddenstoelen
Champignons zijn de meest verkochte en meest gebruikte paddenstoelen. Laat je inspireren door onze verrassende recepten met champignons.
Cappuccino van champignonsoep
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram kastanjechampignons
- 1/2 ui
- 1 takje tijm
- 1 liter runderbouillon
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 100 gram slagroom
- ½ eetlepel truffelolie
- 250 ml volle melk
- 1 eetlepel koffie
Bereidingswijze van dit recept
Cappuccino van champignonsoep maak je zo:
Snij de ui fijn. Snij de champignons in plakjes. Smelt de boter en fruit hierin zachtjes de ui. Voeg de bloem toe roer goed. Voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe en roer tussendoor steeds goed. Breng aan de kook en voeg er de plakjes champignons en de tijm aan toe. Laat dit even zachtjes doorkoken. Vis het takje tijm uit de soep en voeg de room toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en de truffelolie. Verwarm de melk met een eetlepel koffie en klop deze met een garde schuimig. Schep de soep in kopjes en lepel er wat van het schuim overheen zodat er een mooie laag op ligt.
Tafel lekker !!