Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk

Maak met behulp van rode linzen een heerlijke gebonden tomatensoep. Deze Oosters getinte soep is lekker romig door toevoeging van kokosmelk.

0 212

Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk – Deze Oosters getinte soep is lekker romig door toevoeging van kokosmelk.

Tomatensoep

Tomatensoep is ieders favoriet. Je hebt veel erg veel soorten tomatensoep maar deze onderscheid zich toch wel van de meeste tomatensoepen. Door toevoeging van de linzen is dit een heerlijke stevige soep en de kruiden en kokosmelk maken deze soep zo speciaal. Het is een soep waarvan ik zeg het is een troostsoep. Zo een die je een warm gevoel geeft. Vol, romig en pittig tegelijk. En wie heeft nu niet af en toe een beetje warmte nodig?

Linzen in de soep

Linzen zijn vrij neutraal van smaak en ontzettend goed voor je. Ze zitten barstens vol met vezels wat een verzadigd gevoel geeft. In deze soep gebruiken we rode linzen, deze vallen tijdens het koken uit elkaar wat de soep voller maakt. Het geeft een stukje binding. Als je een beetje huivert voor linzen moet je echt deze soep eens maken, ik weet zeker dat je hem vaker gaat maken en de linzen ook meer gaat waarderen.

Een lekker kruidige soep

Deze soep is lekker kruidig door toevoeging van ras el hanout, gember, knoflook en een rood pepertje. Door deze kruiden krijgt de soep een oosters tintje. Door de kruiden even met de ui mee te bakken komt de smaak nog beter tot zijn recht. De kokosmelk maakt het helemaal af.


Gebonden tomatensoep met linzen en kokosmelk

Maaltijdsoep voor 4 personen

  • 500 gram tomaten
  • 600 gram bouillon naar keuze
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram rode linzen
  • 400 gram kokosmelk
  • 1 eetlepel ras el hanout of kerrie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 rood pepertje
  • 25 gram koriander
  • Zout / peper

Snij de ui grof. Ontvel de tomaat en snij de tomaat in stukken. Verwarm een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de uien tot ze glazig zien. Voeg hier de ras el hanout, gember en knoflook aan toe en bak ze even mee. Blus af met de bouillon en roer de aanbaksels van de bodem. Voeg de linzen, de kokosmelk en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat de soep een half uur zachtjes koken. Breng de soep op smaak met zout en peper. Hak de koriander grof en snij het pepertje in zeer kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de soep en serveer de soep heet met een lekker stuk brood.

Houd je van een gladde soep? maal deze dan fijn met de staafmixer voor je de koriander en het pepertje toevoegt.

Tafel lekker!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer