Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kiwisoep, een fris en fruitig zomersoepje

Neem eens een aantal extra kiwi’s mee en maak er dan een lekker koud soepje van, een kiwisoep. Op warme dagen is dit echt genieten.

0 1.153

Kiwisoep, een fris en fruitig zomersoepje – Als ik met mijn dochter op de markt loop is haar vraag bijna altijd “Neem je ook kiwi’s mee mam ?” Gek is ze op dat harige vruchtje met zijn grasgroen gekleurde binnenkant en een ring van zwarte (eetbare) pitjes in het midden. Door de midden snijden en lekker uitlepelen dat is wat er meestal met de kiwi gebeurd. Deze keer nam ik er een aantal extra mee en besloot er een lekker koud soepje van te maken, op warme dagen is dit echt genieten.

Voor de kraam van de groenteman zie ik ook de gele variant liggen en even twijfel ik welke ik zal nemen, de gele is wat zoeter, meer citrusachtig, de groene wat zuurder. Bij ons heeft de groene altijd de voorkeur gehad, dus ik besluit voor een fris soepje dan ook de groene te gebruiken. Hoewel ik het zelf nog niet heb geprobeerd denk ik dat voor dit soepje een gele kiwi ook heel goed zou kunnen.


Kiwisoep

Soep voor 4 personen

  • 500 ml zoete witte wijn
  • 4 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 eetlepels honing
  • 5 kiwi’s
  • 100 gram crème fraiche

Doe de wijn, de kruidnagel en het kaneelstokje in een pan en breng aan de kook. Zodra het kookt schep je er de honing door. Draai het vuur laag en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken.

In de tussentijd schil je de kiwi’s en snijd ze in plakjes, ik hield een paar plakjes apart die ik later voor de garnering gebruikte, Pureer de kiwi’s nu met een staafmixer fijn.

Schenk het wijnmengsel door een zeef en laat afkoelen. Druk de gepureerde kiwi ook door de zeef zodat de zaadjes achterblijven.

Meng nu de kiwi, de crème fraiche en het wijnmengsel door elkaar en zet het een uurtje in de koelkast om lekker koud te laten worden.

Schenk de kiwisoep in een kom, op een bordje of in een glas en garneer af met een plakje kiwi en eventueel wat verse munt.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer