Koude spinaziesoep met basilicum met een heerlijke topping – Soms zie je combinaties voorbij komen waarbij je in eerste instantie misschien je wenkbrauwen optrekt, maar die na het proeven echt bijzonder uitpakken. Zo ook deze soep met wat extra’s. Het kruidige basilicum en het zoete maïs vullen elkaar prachtig aan.
Zou je alleen kiezen voor basilicum en spinazie met water, dan wordt het meer een sapje. Door het toevoegen van (geweekte) noten wordt de koude spinaziesoep met basilicum dikker. Dat doe je bijvoorbeeld ook door het toevoegen van broodkruim aan een gazpacho. Laat de noten eerst minimaal een uur weken in koud water, voordat je ze in de blender doet. Ze worden dan al zachter en uiteindelijk smeuïger. Misschien overbodig om te zeggen, maar je gebruikt rauwe noten, niet de geroosterde zoute, die zijn om ’s avonds een handje van te nemen bij een lekkere film! Een bijzondere combinatie dus. Serveer de maïs apart en schep het dan beetje bij beetje door de soep.
Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie
Er zijn heel veel redenen om spinaziesoep te maken, het is lekker, het is snel klaar, hartstikke goed voor je en prachtig van kleur.
Komkommer, fris, gezond en vooral lekker!
Komkommer, een heerlijke groente, die je overal voor kunt inzetten. Niet alleen als snack of salade, maar ook op verrassende andere manieren!
Koude spinaziesoep met basilicum
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gr rauwe cashewnoten (geweekt in water, minimaal 1 uur)
- 300 ml water
- 1 bos basilicum, alleen de blaadjes
- 2 handenvol spinazie
- 2 teentjes knoflook
- zeezout en vers gemalen peper
- 1 blikje maïs, uitgelekt of de korrels van 1 gekookte maïskolf
- 1 halve komkommer, in kleine blokjes gesneden
- paar takjes platte peterselie, fijngehakt
- rode wijnazijn
- sap van een halve citroen
- zeezout en vers gemalen peper
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Koude spinaziesoep met basilicum maak je zo:
Spoel de geweekte cashewnoten schoon en doe met het water in de blender. Maal deze op een lagere stand eerst fijn. Doe daarna de basilicum, spinazie en knoflook erbij en maal alles helemaal fijn. Proef en doe er dan pas het zout en de peper bij naar smaak. Zet de soep afgesloten in de koelkast om goed koud te worden.
De maïssalade kan je eerder maken. Zet deze ook afgedekt in de koelkast om goed koud te worden. Doe hiervoor maïs, komkommer en peterselie in een kom, sprenkel het citroensap erover en maak op smaak met azijn, olie, peper en zout.
Schep de koude spinaziesoep met basilicum in een kom, leg hier een eetlepel maïssalade op en besprenkel met wat olijfolie. Lekker? Blijf gewoon de maïs door scheppen in je kom en anders, kan me bijna niet voorstellen maar toch, dan eet je de maïssalade gewoon apart op.
Tafel lekker !!