• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Spinaziesoep, maak je natuurlijk met verse spinazie

Recepten en tips voor de lekkerste spinaziesoep

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
Spinaziesoep

Spinaziesoep – Spinazie wordt het hele jaar door gegeten, meestal als bijgerecht of in een stamppot of ovenschotel. Het is ook mogelijk om die prachtige groene groente te gebruiken voor een lekkere kleurrijke en voedzame soep. Spinaziesoep maken is niet moeilijk en neemt ook niet veel tijd in beslag. Het is een van de snelste soepen die je kunt maken.

Heerlijke recepten voor spinaziesoep

Spinaziesoep met crème fraîche
Soep

Spinaziesoep met crème fraîche

Hoe je in een kwartier een pond spinazie veranderd in een pan prachtige groene spinaziesoep. Een lepel crème fraîche maakt het helemaal af.

Leidse kaassoep met spinazie
Soep

Leidse kaassoep met spinazie

Voor de echte kaasliefhebbers: Leidse kaassoep met spinazie. Soep die je in het voorjaar serveert, alleen al vanwege de mooie groene kleur!

Spinaziesoep met ei
Soep

Spinaziesoep met ei

Soep is ideaal voor een snelle lunch. De spinaziesoep met ei is behalve erg lekker ook gezond en erg mooi om te zien.

Spinaziesoep met schelvis
Soep

Spinaziesoep met schelvis

Een luxe soep met lekkere grove stukken vis, met spinaziesoep met schelvis zet je in korte tijd een echte verwensoep op tafel.

spinaziesoep met daslook
Soep

Spinaziesoep met daslook

Met wat prei, spinazie en een bos daslook maak je een heerlijke en gezonde, groene spinaziesoep met daslook. Decoreer met daslookbloemen.

Koude spinaziesoep met basilicum
Soep

Koude spinaziesoep met basilicum met een heerlijke topping

Een echte lekkernij voor warme dagen is deze koude spinaziesoep met basilicum en een heerlijke topping van maïs en komkommer.

Vorige Volgende

Verse spinazie in de soep

De juiste hoeveelheid verse spinazie kopen kan soms best lastig zijn. Als je verse spinazie koopt, denk je waarschijnlijk ‘dit is vast teveel’, maar als de groente gaar is schrik je ervan wat er maar van over blijft en ben je bang dat je te weinig hebt. Volg de hoeveelheden van het recept, hoeveel het ook lijkt, 400 gram spinazie voor een pan spinaziesoep lijkt misschien erg veel maar dat valt dus echt reuze mee.

Verse spinazie wordt natuurlijk gemalen om er een spinaziesoep van te maken. Je kunt daar een blender voor gebruiken, maar het is veel makkelijker als je een staafmixer gebruikt. Iedereen zou een staafmixer in huis moeten hebben. Je pakt tenslotte veel makkelijker een staafmixer uit de kast en die staafmixer is veel sneller schoon dan een blender. Kortom, gebruik bij voorkeur een staafmixer om een verse spinaziesoep te maken.

Let op: het is verstandig om de spinaziesoep na het fijnmalen nog even door te koken. Vooral als je de soep niet direct opeet. Door het blenderen komt er lucht in de soep en met die lucht komen er bacteriën mee. De spinaziesoep zou daarmee korter houdbaar zijn. Dat voorkom je dus door de soep na het blenderen nog even te laten koken. Zo kun je de verse spinaziesoep gerust wat langer bewaren.

Lekker variëren

Spinaziesoep kun je op heel veel manieren maken. Je kunt aardappelen meekoken voor een dikkere soep, maar je kunt de soep ook binden met boter en bloem of met een beetje maïzena.

Ui en knoflook zijn bijna onmisbaar in een spinaziesoep. Tenminste, als je voor smaak gaat. Die ui en de knoflook zorgen voor een heerlijke hartige smaak. Een scheutje room, geraspte kaas, roomkaas of crème fraîche of andere zuivel zorgt voor extra smaak en romigheid in de spinaziesoep. De hoeveelheden kun je makkelijk aanpassen om een soep te maken die jij lekker vindt.

Kruiden en specerijen zijn ook onmisbaar in een lekkere spinaziesoep. Hou je het graag simpel? Voeg dan een beetje kerrie of nootmuskaat toe. Ben je van de verse kruiden? Denk dan aan tijm, dille, bieslook of peterselie. Hou je van spicy? Dan kan een rood pepertje wonderen doen, maar gemengde kruiden als Ras el Hanout of chilivlokken kunnen ook voor net dat beetje extra pit zorgen. Let er wel op dat de kruiden en specerijen nooit mogen overheersen.

Gevulde spinaziesoep

Spinaziesoep is op zich al een erg lekkere en gezonde soep. Door er nog andere ingrediënten aan toe te voegen, krijgt de soep, met een paar simpele aanpassingen, een heel andere smaak.

Voeg extra groente toe, bijvoorbeeld broccoli of courgette. Die kun je met de soep fijnmalen, maar je kunt ze ook in stukjes toevoegen, voor een beetje extra bite. Voeg stukje paprika of champignons toe voor smaak en contrast.

Gebruik je ei, vlees of vis als toevoeging? Dan kun je spinaziesoep ook als een maaltijdsoep serveren.

Geef er lekker brood met boter bij en je hebt in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel staan, waarvan iedereen denkt dat je er uren voor in de keuken hebt gestaan.

Heel veel redenen om vaker spinaziesoep op tafel te zetten

Spinaziesoep is lekker. Je kunt de soep zo romig of kruidig maken als je zelf wilt. Je kunt er ook veel lekkere ingrediënten in verwerken zoals andere groenten (uien, broccoli, courgette of champignons), maar ook kaas, vlees, vis of ei zijn geweldig lekker in een spinaziesoep.

Spinaziesoep is ook heel gezond. Spinazie is een bron van vitamines, mineralen en vezels en in verse spinazie zitten maar heel weinig calorieën. In spinazie zit bijvoorbeeld veel vitamine C, vitamine K, vitamine A, foliumzuur, ijzer, magnesium, kalium en calcium. En niet geheel onbelangrijk, in spinazie zitten lekker veel vezels, die goed zijn voor de spijsvertering.

Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

Tags: Groente
DeelPin47VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Groenten

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief