Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tiramisu van bitterkoekjes met perziken

2 752

Vers zomerfruit. Dat is gezond genieten van de zomer. In dit recept gaan we eens aan de slag met verse perziken in een overbekende tiramisu

  • 250 gram bitterkoekjes
  • 2 dl amaretto
  • 4 perziken
  • 1/4 liter slagroom
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 500 gram mascarpone
  • 20 gram amandelsnippers
  • cacaopoeder of geraspte chocolade
  • poedersuiker

Bitterkoekjes onderin glazen schaal leggen. 1 ½ dl. amaretto erover schenken. Perzikschijfjes erover verdelen. Slagroom stijfkloppen met suiker en restant van de amaretto. Mascarpone vermengen met ½ tl kaneel en vanillesuiker. Slagroom voorzichtig door de door mascarpone spatelen en over de perziken verdelen. In droge koekenpan amandelsnippers roosteren. Tiramisu bestrooien met amandelen en geraspte chocolade Minimaal 4 uur opstijven.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. Kim zegt

    Voor hoeveel personen is dit recept?

    1. Lekker Tafelen zegt

      Voor 4 personen Kim

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer