Verse kabeljauw bruschetta uit de oven – Bruschetta is typisch Italiaans. Het is niets anders dan een topping en die kun je op je brood of toast doet. Vaak is het verse tomaat, knoflook, olijfolie en Italiaanse kruiden. Deze is iets anders, en wel omdat ik vond dat deze perfect bij verse vis past. Ik had spartelverse kabeljauwfilets en heb daar deze heerlijke en gezonde vismaaltijd mee gemaakt. Je kunt het eten met vers brood of vers gebakken baby kriel als bijgerecht.
Kabeljauw; De lekkerste recepten voor jouw inspiratie
Ontdek met deze recepten hoe je verse kabeljauw op verschillende manieren kunt bereiden. Wat verse vis zou je vaker moeten doen.
Verse kabeljauw bruschetta uit de oven
Dit is ruim voldoende voor 4 personen.
De vis:
- 700 gr verse kabeljauwfilet
- ¾ el olijfolie
- Flinke hand broodkruim
- ½ el knoflookpoeder
- Zeezout
- Witte peper
De verse bruschetta:
- 2 flinke verse tomaten
- ½ rode (kleine) paprika
- 1 el vers geperst citroensap
- 3 el vers gesnipperde peterselie
- 3 el vers gesnipperde koriander
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
Verwarm de oven voor tot 170 graden. Sprenkel wat olijfolie over beide kanten van de kabeljauwfilets. Vermeng broodkruim met knoflook, zout en peper. Doe dit aan beide kanten van de filets. Leg ze in een glazen ovenschaal. Bak de vis in de oven in 13-15 minuten. Snijd de tomaten en de halve paprika in blokjes, snipper verse peterselie en korianderblaadjes. Vermeng in een kom met knoflook (geperst) en de overige specerijen. Haal de vis uit de oven, leg het bruschetta mengsel erop. Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog een kleine 10 minuten door totdat het allemaal gaar is. Eventueel mag je nog een beetje verse courgette toevoegen als je die hebt. Deel door vieren en serveer warm uit op voorverwarmde borden. Dit is echt vreselijk lekker en gezond.
Vandaag maak ik kabeljauw bruschetta in de oven