• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Carpaccio van honingmeloen ( Voorgerecht )

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
Carpaccio van honingmeloen

Carpaccio van honingmeloen – Serveer meloen als carpaccio voor een heerlijk licht en voorgerecht. Zo serveer je de zomer op je bord.

Voor- of nagerecht, meloen is altijd goed

Meloen in de hoofdrol

Vaak wordt honingmeloen als nagerecht of tussendoortje gegeten. Ook zie je deze weleens op een borrelplank en bij buffetten met een plakje rauwe en/of gedroogde ham. Absoluut lekker, maar meloen verdient meer dan een plaatsje aan de zijlijn. Dit heerlijke stuk fruit wil ook wel eens de hoofdrol en dat krijgt ze met deze heerlijke carpaccio van honingmeloen afgewerkt met geitenkaas met fenegriek, avocado en een heerlijk frisse limoen-honing dressing. Dit alles wordt bestrooid met stukjes noot, lekker licht, fruitig en verrassend. Zo steelt ze echt de show. Je moet nu wel met een enorm goed hoofdgerecht aankomen wil je het voorgerecht overtreffen.

Carpaccio was oorspronkelijk van flinterdun gesneden rundvlees maar deze naam wordt ook gebruikt voor vele andere soorten vlees, vis, groente en fruit welke zeer dun gesneden worden.

Carpaccio van honingmeloen; zo maak je dunne plakjes

Een honingmeloen is een mooie stevige meloen die zacht/zoet van smaak is. Ideaal dus om in dunne plakjes te snijden. Snijd de meloen hiervoor eerst doormidden en haal de pitjes er met een lepel uit. Snij de meloen nogmaals door zodat je halve manen hebt.

Als je een goede dunschiller hebt, kun je de meloen met de dunschiller schillen, zo blijft de vorm het mooiste. Doe dit dan wel 2 keer anders blijft het randje taai want de schil is iets dikker dan van bijvoorbeeld een aardappel. Vind je dit lastig dan kun je deze meloen ook met een schilmesje  of koksmes van boven naar beneden schillen.

Snijd de meloen nu met een scherp mes of mandoline in dunne plakjes. Wil je dit voorbereiden dan kan dat. Leg de meloen dan niet op het bord maar tegen elkaar aan in een afsluitbaar bakje.

Soorten meloenen

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

Lekker naar de markt of groenteman en met verschillende soorten meloenen naar huis. Natuurlijk inclusief recepten met dit verse zomerfruit.

Carpaccio van honingmeloen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 honingmeloen
  • 200 gram geitenkaas fenegriek
  • 1 avocado
  • 80 gram gemengde geroosterde nootjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1/2 eetlepel honing
  • zout, peper
  • een paar takjes groene kruiden zoals peterselie en dille

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je carpaccio van honingmeloen:

Snijd de meloen doormidden en verwijder de pitjes. Snijd de halve meloen nogmaals door tot een kwart en schil deze dan. Snij in dunne lange plakjes en zet opzij. Doe dit ook met de rest van de meloen.

Meng de olie met de honing en het limoensap. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de avocado door verwijder de pit en haal er met een bolletjesboor mooie rondjes uit of snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.

Schaaf ongeveer de helft van de geitenkaas in zeer dunne plakjes en snijd de rest in blokjes.

Verdeel de honingmeloen over 4 borden, laat de plakjes licht overlappen. Verdeel er dan de avocado overheen. Druppel nu de dressing over de meloen en verdeel er de nootjes en de kaas over. Werk alles af met een paar takjes verse kruiden. Serveer de carpaccio op kamertemperatuur voor de beste smaakbeleving.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Wildragout
Hoofdgerecht

Wildragout; van wild zwijn en hert

Wildragout met paddenstoelen en groene peper
Hoofdgerecht

Wildragout met paddenstoelen en groene peper

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen