• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een klassiek Frans en heel eenvoudig voorgerecht met eieren.

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise) – De Fransen laten graag zien hoe lekker eenvoud kan zijn.

Eieren met mayonaise

Een echte bistro klassieker uit zuidwest Frankrijk. Een eenvoudig voorgerecht met maar een paar ingrediënten. Maar die paar ingrediënten moeten wel van sublieme kwaliteit zijn. Het luistert nauw, de garing of de cuisson zoals de Fransen zeggen, van de eieren moet precies goed zijn en de mayonaise, die precies de goede vloeibaarheid moet hebben, maak je natuurlijk zelf.

Gebruik oudere eieren

Meestal adviseren we bij recepten dat je verse eieren moet gebruiken. Maar bij het maken van eieren met mayonaise oftewel oef mayonaise, adviseren we juist om GEEN dagverse eieren te gebruiken. Dat is niet omdat verse eieren niet lekker zouden zijn, maar omdat je dagverse eieren niet goed gepeld krijgt.

Omdat dit gerecht zo simpel (lijkt) is moet alles wat er op het bord komt perfect zijn, dus ook perfect gekookte en gepelde eieren. De dooier moet net gaar zijn en niet lopen, maar wel nog een bepaalde smeuïgheid hebben. Na het koken laat je de eieren schrikken en goed afkoelen om ze goed te kunnen pellen zonder dat je de eieren beschadigt.

Zorg dat de eieren goed afgekoeld zijn om ze goed te kunnen pellen

Met zelfgemaakte mayonaise geef je het gerecht extra allure

De mayonaise maak je natuurlijk zelf met een pittige Franse mosterd en een friszure kruidenazijn. Gebruik geen suiker in die mayonaise, want het moet een lekkere pittige lichtzure mayonaise zijn. Ook de stevigheid is belangrijk, hij moet licht vloeibaar zijn, zodat hij mooi over het ei loopt, maar niet te slap zodat het het hele bord vol ligt. Het heeft daarom absoluut de voorkeur om eieren met mayonaise of oef mayonaise te serveren met jouw zelfgemaakte mayonaise. Zo kun je sturen op smaak en presentatie! Wil je meer weten over mayonaise maken? Hier leggen we het uit. Wil je liever zelf geen mayonaise maken? Voeg dan een beetje melk aan mayonaise toe tot deze dik vloeibaar wordt.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Eieren met mayonaise

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl scherpe Franse mosterd
  • 1 eetl kruidenazijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • witte peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren met mayonaise:

Doe de eieren in een pan en vul de pan met water zodat de eieren net onder staan. Breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de warmtebron uit. Zet een kookwekker op 9 minuten en laat de eieren met de deksel op de pan 9 minuten zo staan. Giet de eieren af en zet ze onder een koude stromende kraan. Laat de eieren liefst minimaal een uur in het koude water staan. Ververs eventueel het water een keer tussendoor. Als de eieren goed koud zijn pellen ze namelijk makkelijker.

Maak ondertussen de mayonaise door de dooier, de mosterd, de azijn en een beetje witte peper en zout in een ruime kom met liefst een ronde bodem te doen. Klop nu stevig en voeg er beetje bij beetje de olie aan toe tot je een licht lopende mayonaise hebt. Hoe meer olie je toevoegt hoe dikker de mayonaise zal zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dek af en zet koel weg tot gebruik.

Pel de eieren voorzichtig, snijd ze middendoor en dep ze goed droog. Verdeel de halve eieren over 4 borden en decoreer ze royaal met de mayonaise. Voeg eventueel verse kruiden toe ter decoratie. Serveer de eieren met mayonaise direct.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa
Voorgerecht

Kabeljauw in kruidenolie met tomatensalsa

Bruschetta met gegrilde groenten
Hapjes

Bruschetta met gegrilde groenten

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Risotto alla Milanese
Voorgerecht

Risotto alla Milanese

Varkensragout
Voorgerecht

Varkensragout; van procureur

carpaccio van ossenhaas
Voorgerecht

Carpaccio van ossenhaas

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas
Hapjes

Oesters met Parmaham en Parmezaanse kaas

pannacotta peer parmezaan
Voorgerecht

Panna cotta van peer en Parmezaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen