• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een klassiek Frans en heel eenvoudig voorgerecht met eieren.

door Connie Derks
in Voorgerecht
0
0
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise) – De Fransen laten graag zien hoe lekker eenvoud kan zijn.

Eieren met mayonaise

Een echte bistro klassieker uit zuidwest Frankrijk. Een eenvoudig voorgerecht met maar een paar ingrediënten. Maar die paar ingrediënten moeten wel van sublieme kwaliteit zijn. Het luistert nauw, de garing of de cuisson zoals de Fransen zeggen, van de eieren moet precies goed zijn en de mayonaise, die precies de goede vloeibaarheid moet hebben, maak je natuurlijk zelf.

Gebruik oudere eieren

Meestal adviseren we bij recepten dat je verse eieren moet gebruiken. Maar bij het maken van eieren met mayonaise oftewel oef mayonaise, adviseren we juist om GEEN dagverse eieren te gebruiken. Dat is niet omdat verse eieren niet lekker zouden zijn, maar omdat je dagverse eieren niet goed gepeld krijgt.

Omdat dit gerecht zo simpel (lijkt) is moet alles wat er op het bord komt perfect zijn, dus ook perfect gekookte en gepelde eieren. De dooier moet net gaar zijn en niet lopen, maar wel nog een bepaalde smeuïgheid hebben. Na het koken laat je de eieren schrikken en goed afkoelen om ze goed te kunnen pellen zonder dat je de eieren beschadigt.

Zorg dat de eieren goed afgekoeld zijn om ze goed te kunnen pellen

Met zelfgemaakte mayonaise geef je het gerecht extra allure

De mayonaise maak je natuurlijk zelf met een pittige Franse mosterd en een friszure kruidenazijn. Gebruik geen suiker in die mayonaise, want het moet een lekkere pittige lichtzure mayonaise zijn. Ook de stevigheid is belangrijk, hij moet licht vloeibaar zijn, zodat hij mooi over het ei loopt, maar niet te slap zodat het het hele bord vol ligt. Het heeft daarom absoluut de voorkeur om eieren met mayonaise of oef mayonaise te serveren met jouw zelfgemaakte mayonaise. Zo kun je sturen op smaak en presentatie! Wil je meer weten over mayonaise maken? Hier leggen we het uit. Wil je liever zelf geen mayonaise maken? Voeg dan een beetje melk aan mayonaise toe tot deze dik vloeibaar wordt.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Eieren met mayonaise

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl scherpe Franse mosterd
  • 1 eetl kruidenazijn
  • 250 ml zonnebloemolie
  • witte peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eieren met mayonaise:

Doe de eieren in een pan en vul de pan met water zodat de eieren net onder staan. Breng dit aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de warmtebron uit. Zet een kookwekker op 9 minuten en laat de eieren met de deksel op de pan 9 minuten zo staan. Giet de eieren af en zet ze onder een koude stromende kraan. Laat de eieren liefst minimaal een uur in het koude water staan. Ververs eventueel het water een keer tussendoor. Als de eieren goed koud zijn pellen ze namelijk makkelijker.

Maak ondertussen de mayonaise door de dooier, de mosterd, de azijn en een beetje witte peper en zout in een ruime kom met liefst een ronde bodem te doen. Klop nu stevig en voeg er beetje bij beetje de olie aan toe tot je een licht lopende mayonaise hebt. Hoe meer olie je toevoegt hoe dikker de mayonaise zal zijn. Proef en breng eventueel verder op smaak. Dek af en zet koel weg tot gebruik.

Pel de eieren voorzichtig, snijd ze middendoor en dep ze goed droog. Verdeel de halve eieren over 4 borden en decoreer ze royaal met de mayonaise. Voeg eventueel verse kruiden toe ter decoratie. Serveer de eieren met mayonaise direct.

Tafel lekker !!

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Een voorgerecht serveren
Kookschool

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Trio van gerookte vis
Voorgerecht

Trio van gerookte vis

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

eieren in beslag
Kookschool

Eieren in beslag; wat doen ze daar eigenlijk in?

paling op toast
Voorgerecht

Paling op toast; supermakkelijk, superlekker!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Check het recept of lees de info
Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen