• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, augustus 11, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Zalm in papillot; Feestelijk genieten ook bij de BBQ

door Arianne Parent
in Recepten, Visgerechten
0
0
Zalm in papillot

Zalm in papillot; Feestelijk genieten ook bij de BBQ  – Zalm in papillot klinkt ingewikkeld. Niets is minder waar. Misschien moeten we even nadenken over de betekenis van “in papillot” Het betekend feitelijk dat we iets (in dit geval de zalm) garen in aluminiumfolie. Een pakketje dat je simpelweg dichtvouwt waardoor de sappen niet kunnen ontsnappen. Het resultaat is een prachtige garing en een heerlijk zacht gerecht vol smaak.

In de oven of op de bbq

Bijkomend voordeel van deze, vooral voor vis gebruikte bereidingstechniek, is dat je het pakketje ook op je barbecue kunt leggen. Doe je dit zonder pakketje dan zal de zacht gegaarde zalm na enige tijd vanzelf door je rooster zakken. De bereiding “in papillot” is hiermee populairder geworden. Wat ons betreft nog niet populair genoeg. Je kunt ditzelfde pakketje ook in de oven garen. Op deze manier bereid je jaarrond een makkelijke, maar smaakvol visje.

Echt jouw feestje

Letterlijk jouw feestje. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan dit pakketje. Ook van die ingrediënten blijven de sappen, en dus ook de smaken, behouden. Marineren is niet nodig (mag wel), de ingrediënten geven bij deze bereidingswijze voldoende smaak af. Dat scheelt dus tijd en afwas. De pure en verse ingrediënten zijn de smaakmaker voor je vis. Los van deze voordelen zijn de pakketjes vooral feestelijk aan tafel. Je creëert een verrassingseffect voor je gasten en dat is pas het begin. Dan gaan ze proeven…. 😉

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

Zalm in papillot

voor 2 personen / pakketjes

  • 2 stukken zalm met huid
  • een stukje venkel fijngesneden
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • een halve courgette, in fijne sliertjes
  • 8 cherrytomaatjes in plakjes (probeer ook eens met zongedroogde tomaatjes op olie)
  • Eventueel: blokjes wortel en / of paprika
  • 4 schijfjes knoflookboter
  • 4 schijfjes kruidenboter
  • een halve citroen in plakken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • citroenpeper om te kruiden
  • 1 klein glaasje witte wijn + een grote voor jezelf

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop een kleiner stuk folie (dit dient als versteviging). Op het kleine stuk begin je je pakketje vis te bouwen. Vis, boter, groente, kruiden, citroen, beetje olijfolie…. als alles is gebruikt vouw je de zijkanten dicht zodat er een zakje ontstaat. Dan voeg je als laatste de wijn toe en je sluit het pakketje.

Plaats het pakketje in de op 185 graden voorverwarmde oven en laat in 25 minuten langzaam garen. Let op, het pakketje blaast enorm op tijdens de bereiding. Niet schrikken, dat hoort. Prik er vooral geen gaatje in!

Haal de pakketjes uit de oven en serveer direct. Serveer met vers gebakken brood, aardappel(puree), pasta of rijst. Mogelijkheden te over dus.

Tafel lekker!

Tags: Vis - Verse visVis - Verse Vis - RondvisVis - Zalm
DeelPin183Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline
Bijgerecht

Bloemkool mousseline

Macaroni Stroganoff
Pastagerechten

Macaroni Stroganoff

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes
Pastagerechten

Tagliatelle met gegrilde groenten en pittige kalkoen worstjes

Broccoli soufflé
Ontbijt en lunch

Broccoli soufflé

kruidige pruimen plaatkoek bakken
Gebak

Kruidige pruimen plaatkoek met 5 spices

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli is populair. Deze groente wordt vaak gekookt of in een ovenschotel verwerkt. Maar broccoli uit de wok moet je zeker ook proberen!

Check het recept of lees de info
Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Recept in de picture

Kip Teriyaki
Wokken

Kip Teriyaki met paksoi

Teri betekent glans en yaki betekent bakken. Wij krijgen er trek van. Jij ook? Kip Teriyaki staat echt zo op tafel. De Japanse keuken thuis.

Check het recept of lees de info
Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

bloemkool mousseline

Bloemkool mousseline

Handige kooktips

kokkels
Kookschool

Kokkels; Duurzame delicatesse uit de Waddenzee

Kokkels worden op de Waddenzee met de hand gevangen. Een zeer duurzaam product waar we niet meer dan bewondering voor kunnen hebben.

Check het recept of lees de info
Tomme de Savoie

Tomme de Savoie; uit de Franse Alpen

Emmentaler

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Connie Derks op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • lili op Boterboontjes; Botermals volgens oma’s recept
  • Connie Derks op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Benita op Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen