Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zalm in papillot; Feestelijk genieten ook bij de BBQ

Een heerlijk zalm pakketje uit de oven of van de barbecue. De voordelen van de bereiding in papillot zijn legio. Sappen blijven behouden en je serveert een feestje op tafel.

5.948

Zalm in papillot; Feestelijk genieten ook bij de BBQ  – Zalm in papillot klinkt ingewikkeld. Niets is minder waar. Misschien moeten we even nadenken over de betekenis van “in papillot” Het betekend feitelijk dat we iets (in dit geval de zalm) garen in aluminiumfolie. Een pakketje dat je simpelweg dichtvouwt waardoor de sappen niet kunnen ontsnappen. Het resultaat is een prachtige garing en een heerlijk zacht gerecht vol smaak.

In de oven of op de bbq

Bijkomend voordeel van deze, vooral voor vis gebruikte bereidingstechniek, is dat je het pakketje ook op je barbecue kunt leggen. Doe je dit zonder pakketje dan zal de zacht gegaarde zalm na enige tijd vanzelf door je rooster zakken. De bereiding “in papillot” is hiermee populairder geworden. Wat ons betreft nog niet populair genoeg. Je kunt ditzelfde pakketje ook in de oven garen. Op deze manier bereid je jaarrond een makkelijke, maar smaakvol visje.

Echt jouw feestje

Letterlijk jouw feestje. Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten die je toevoegt aan dit pakketje. Ook van die ingrediënten blijven de sappen, en dus ook de smaken, behouden. Marineren is niet nodig (mag wel), de ingrediënten geven bij deze bereidingswijze voldoende smaak af. Dat scheelt dus tijd en afwas. De pure en verse ingrediënten zijn de smaakmaker voor je vis. Los van deze voordelen zijn de pakketjes vooral feestelijk aan tafel. Je creëert een verrassingseffect voor je gasten en dat is pas het begin. Dan gaan ze proeven…. 😉


Zalm in papillot

voor 2 personen / pakketjes

 • 2 stukken zalm met huid
 • een stukje venkel fijngesneden
 • 1 rode ui, in fijne ringen
 • een halve courgette, in fijne sliertjes
 • 8 cherrytomaatjes in plakjes (probeer ook eens met zongedroogde tomaatjes op olie)
 • Eventueel: blokjes wortel en / of paprika
 • 4 schijfjes knoflookboter
 • 4 schijfjes kruidenboter
 • een halve citroen in plakken
 • 1 eetlepel olijfolie
 • citroenpeper om te kruiden
 • 1 klein glaasje witte wijn + een grote voor jezelf

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Neem een stuk aluminiumfolie en leg hierop een kleiner stuk folie (dit dient als versteviging). Op het kleine stuk begin je je pakketje vis te bouwen. Vis, boter, groente, kruiden, citroen, beetje olijfolie…. als alles is gebruikt vouw je de zijkanten dicht zodat er een zakje ontstaat. Dan voeg je als laatste de wijn toe en je sluit het pakketje.

Plaats het pakketje in de op 185 graden voorverwarmde oven en laat in 25 minuten langzaam garen. Let op, het pakketje blaast enorm op tijdens de bereiding. Niet schrikken, dat hoort. Prik er vooral geen gaatje in!

Haal de pakketjes uit de oven en serveer direct. Serveer met vers gebakken brood, aardappel(puree), pasta of rijst. Mogelijkheden te over dus.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer