Kaasplank voor Pasen – Natuurlijk wordt er met Pasen ook geborreld. Daar wil je dan ook wat lekkere hapjes bij serveren, want een borrel zonder hapjes, dat kan niet. Maak eens een mooie kaasplank voor Pasen. Eentje die helemaal het voorjaar uitstraalt door de vrolijke kleurtjes.
Kies voor Nederlandse kazen
Voor de kaasplank voor Pasen is gekozen voor alleen Nederlandse kazen. Is dat saai? Zeker niet. Er worden in ons eigen land de lekkerste kazen gemaakt, dus waarom zou je ze dan uit het buitenland halen? Op de borrelplank, want eigenlijk is het dat, en niet alleen een kaasplankje, liggen vier soorten kaas. Dit zijn allemaal kazen die je in hapklare stukjes kunt snijden. Op die manier hoef je niet allemaal grote stukken kaas op het plankje te leggen en kan iedereen gewoon pakken wat hij wil, zonder dat er messen en dergelijke aan te pas komen.
Om te beginnen ligt er een groene kaas op de kaasplank. Dit is een Nederlandse boerenkaas waaraan pesto is toegevoegd. Die pesto geeft de kaas de groene kleur. Natuurlijk geeft die kleur ook een echte voorjaars- of Paasuitstraling aan het plankje.
Dan is er de Rotterdamsche Oude, een pittige kaas, die 55 weken heeft gerijpt, en die gemaakt wordt in, je raadt het al, Rotterdam. Dit is echt kaas voor de liefhebbers van oude kaas!
Verder ligt er een Nederlandse blauwaderkaas, namelijk Brabants Blauw. Dit is een kaas die wordt gemaakt van geitenmelk. En dat gewoon in ons eigen Brabant.
Tot slot is er een Nederlandse boerenkaas waaraan walnoten zijn toegevoegd.
Aanvullingen op de kaasplank voor Pasen
Op een goede borrelplank ligt niet alleen kaas. Natuurlijk zet je er een schaaltje mosterd bij. En een lekkere, zoete dip mag ook niet ontbreken. Op de kaasplank voor Pasen die je op de foto ziet, is dat kersengelei met tijm. Maar dat kan ook heel goed wat appelstroop of kweeperengelei zijn. Een chutney doet het ook altijd goed op een kaasplank.
Naast kaas kun je er ook wat stukjes vleeswaren tussen leggen. Om in het Nederlandse thema te blijven kies je dan iets van Limburgse cervelaat of boerenmetworst. Ook grillworst doet het prima naast kaas.
Verder ligt er op de kaasplank wat komkommer voor de frisse toets, en maken de druiven en de Hollandse aardbeitjes er een vrolijk en fruitig, voorjaarsachtig geheel van.
Tot slot serveer je er een lekker, vers stokbrood bij, vergezeld van wat goede roomboter of zoute boter.