Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zweedse krieltjes met zure room

Zweedse krieltjes met zure room zijn heel gemakkelijk te maken en smaken heel erg lekker bij (Zweedse) visgerechten zoals Graved lax of zure haring.

0 1.460

Zweedse krieltjes met zure room – Zweedse krieltjes met zure room zijn heel gemakkelijk te maken en smaken heel erg lekker bij (Zweedse) visgerechten zoals Gravadlax of Zure haring.

Zweedse krieltjes met zure room

Voor 4 personen

  • 600 à 800 gr. krieltjes
  • 1 bosje verse dille
  • 1 bakje zure room à 125 ml.
  • peper en zout

eventueel:

  • een scheutje truffelolie

Was de krieltjes en kook ze in de schil in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Giet ze af en snijd ze in tweeën. Meteen met peper en zout en eventueel met een scheutje truffelolie besprenkelen, als ze nog heet zijn, dan nemen ze deze smaken snel op. Zodra ze zijn afgekoeld, de dille fijnhakken, een beetje voor de decoratie achterhouden en de rest mengen met de zure room. Schep de room door de krieltjes en besprenkel er dan nog wat extra peper en dille over. Serveer dit gerecht op kamertemperatuur. Drink er desgewenst aquavit bij. Ook ideaal om voor een picknick mee te nemen!

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer