Recepten om zelf te maken



Onderwerp "bakken"

Terug naar homepage


Magische wortelcake; Eén beslag, drie texturen

Een echt verrassende cake. Je gebruikt slechts één beslag en toch ontstaan er drie verschillende lagen. Ontdek hoe het werkt en bak deze magische wortelcake

Lees Meer

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Gezond bakken met zuidvruchten. Deze volkoren koeken kun je prima meegeven in de lunchtrommel als verantwoord tussendoortje. Zonder suiker!

Lees Meer

Worstenbroodjes uit eigen oven

Zelf gebakken worstenbroodjes. De worstenbroodjes zijn erg geliefd in Brabant en Limburg, maar eigenlijk kun je iedereen blij maken met deze hartige snack.

Lees Meer

Pina colada cake

De bekende cocktail van ananassap, kokosmelk en witte rum. Een heerlijke combinatie die ik besloot te verwerken in een cake. De Pina colada cake.

Lees Meer

Macadamia koekrepen

Door hun subtiele boterachtige smaak en hun fluweelzachte chrunch zijn macadamia noten erg fijn om mee te bakken. Maak eens deze Macadamia koekrepen.

Lees Meer

Knoflook-kaasbrood; een perfecte begeleider bij de maaltijd

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.

Lees Meer

Valentijnsdag en de aardbei; niet de juiste combinatie

De aarbei is geen wintervrucht, Valentijnsdag valt wel in dit seizoen, de conclusie is duidelijk denk ik; de aardbei en Valentijnsdag gaan niet samen.

Lees Meer

Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake met courgettejam. Wij laten zien hoe makkelijk het is om lekker gebak op tafel te zetten. Geen courgettejam? Kies dan bijvoorbeeld voor abrikoos.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Klassiek cakebeslag

Klassiek cakebeslag Klassiek cakebeslag is een cakebeslag wat ook wel 4 x 4 genoemd wordt omdat er van alle 4 delen even veel in zit. Het begint met 4 eieren die wegen ongeveer 50 gram per stuk dit is dus

Lees Meer

Slof met stoofpeertjes of appeltjes

Slof met stoofpeertjes of appeltjes Stoofpeertjes zijn heerlijk en horen echt bij de winter. Ze zijn één van de meest populaire bijgerechten op de kerstdis. Maar waarom zouden we deze heerlijkheden alleen bij het kerstdiner gebruiken? Laten we er eens

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid – Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee. Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als

Lees Meer

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

OLIEbollen bakken, het basisrecept met alle info over temperatuur, beslag, vulling, en de juiste frituurolie. Luchtige oliebollen waar je graag in hapt.

Lees Meer

Appelbeignets bakken, inclusief variaties

Appelbeignets worden vaak appelflappen genoemd. Het verschil: Appelflappen komen uit de oven en zijn vaak in driehoeken in de handel. Appelbeignets zijn die lekkere vettige fruithappen die je op bijna elke oliebollenkraam kunt vinden met oud en nieuw. Ze worden

Lees Meer

Kniepertjes bakken: Let op, wafelijzer nodig

Volgens oude traditie in Drente, Groningen en de Gelderse Achterhoek worden er met oud en nieuw knieperties gebakken. Je kunt ze een beetje vergelijken met de bekende ijshoorntjes waar je softijs in haalt. Knieperties zijn zoeter en een vleugje kaneel

Lees Meer

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer