Recepten om zelf te maken



Onderwerp "bakken"

Terug naar homepage


Plaatcake met courgettejam en meringue

Plaatcake met courgettejam. Wij laten zien hoe makkelijk het is om lekker gebak op tafel te zetten. Geen courgettejam? Kies dan bijvoorbeeld voor abrikoos.

Lees Meer

Sinaasappel bavaroise taart

Sinaasappel bavaroise taart. Vraag me niet waarom, maar bij de maand December horen voor mij toch ook altijd wel sinaasappelen, of dit nu komt door die ene regel ik het alom bekende Sinterklaasliedje (“Appeltjes van Oranje”) of gewoon omdat de geur

Lees Meer

Klassiek cakebeslag

Klassiek cakebeslag Klassiek cakebeslag is een cakebeslag wat ook wel 4 x 4 genoemd wordt omdat er van alle 4 delen even veel in zit. Het begint met 4 eieren die wegen ongeveer 50 gram per stuk dit is dus

Lees Meer


Slof met stoofpeertjes of appeltjes

Slof met stoofpeertjes of appeltjes Stoofpeertjes zijn heerlijk en horen echt bij de winter. Ze zijn één van de meest populaire bijgerechten op de kerstdis. Maar waarom zouden we deze heerlijkheden alleen bij het kerstdiner gebruiken? Laten we er eens

Lees Meer

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Het recept voor een Chocolade-schuimtaart met limoen curd die je met ieder feestje graag op tafel zet. Chocolade met de heerlijke frisse tonen van limoen!

Lees Meer

Cake Clementine, met mandarijntjes

Een cake met een licht bittertje van de clementine schillen en zonder boter bereid – Erg lekker en fris, eens wat anders voor bij de koffie of thee. Gecombineerd met een bolletje ijs is deze cake ook erg geschikt als

Lees Meer

Oliebollen bakken, met een fruitige vulling

OLIEbollen bakken, het basisrecept met alle info over temperatuur, beslag, vulling, en de juiste frituurolie. Luchtige oliebollen waar je graag in hapt.

Lees Meer

Appelbeignets bakken, inclusief variaties

Appelbeignets worden vaak appelflappen genoemd. Het verschil: Appelflappen komen uit de oven en zijn vaak in driehoeken in de handel. Appelbeignets zijn die lekkere vettige fruithappen die je op bijna elke oliebollenkraam kunt vinden met oud en nieuw. Ze worden

Lees Meer

Kniepertjes bakken: Let op, wafelijzer nodig

Volgens oude traditie in Drente, Groningen en de Gelderse Achterhoek worden er met oud en nieuw knieperties gebakken. Je kunt ze een beetje vergelijken met de bekende ijshoorntjes waar je softijs in haalt. Knieperties zijn zoeter en een vleugje kaneel

Lees Meer


Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Een echte winterse tulband die, bestrooid met poedersuiker, ook een echt heerlijke winterse uitstraling heeft. Tulband met cranberry’s voor de feestdagen

Lees Meer

De croquembouche – een feestelijk dessert

De croquembouche is een typisch Frans dessert, die in Frankrijk al eeuwen lang wordt geserveerd op bruiloften en doop- en communiefeesten.

Lees Meer

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Deze chocoladerol gooit hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens naar de ingrediëntenlijst. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat.

Lees Meer

Cranberry strudel – verwennerij voor bij de koffie

Apfelstrudel? Nee in de decembermaand gaan we voor een cranberry strudel. Heerlijk knapperig filodeeg en friszure cranberry’s. Dat wordt smullen!

Lees Meer

Appelflappen met noten; Verrassing!

Huisgebakken appelflappen met een extra vulling van noten. Kunnen jullie ook niet wachten op het appelseizoen?

Lees Meer

Churros een zoete snack bij de borrel

Churros een zoete snack bij de borrel Churros zijn eigenlijk niks meer of minder dan gefrituurde deeg staafjes, maar ze zijn zo lekker en relatief makkelijk om zelf te maken dat dit recept niet mag ontbreken in uw receptenboekje. Churro

Lees Meer

Belgische suikerwafels; de echte Luikse!

Belgische suikerwafels, vind jij die ook zo heerlijk tijdens het winkelen in de Belgische steden? Wij laten je zien hoe je zelf deze Luikse traktatie maakt!

Lees Meer

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Ik ken maar weinig soorten gebak met één en dezelfde naam waar zoveel variatie in is. Wat dacht je van deze variant: koekjesdeeg met cakebeslag, rijkelijk gevuld met appel en cranberry?

Lees Meer

Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen

In de Decembermaand scoor je absoluut met deze Eclair gevuld met Champagnecrème en frambozen. We leggen stap voor stap uit hoe jij ze ook kunt maken.

Lees Meer

Tulband met vruchtjes; Die heerlijke klassieker voor de feestdagen

Tulband met vruchtjes. Het recept voor een heerlijke, luchtige tulband. Natuurlijk goed gevuld met vruchtjes. Zelf gemaakt en een topper bij de kerst koffie

Lees Meer