Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Moestuin recepten & inspiratie

Moestuin

Moestuintje, hoog en midden in het centrum

Moestuintje van AH, hoog en midden in het centrum Sinds kort woon ik hoog en midden in de stad. En alhoewel ik nooit een echte moestuinder ben geweest kijk ik toch wel een beetje jaloers naar de berichten van mensen die al bezig zijn met de eerste voorbereidingen van die paar of die vele vierkante meters die komende zomer weer vol vers spul staan.…

Urban Gardening neemt een vogelvlucht

Urban Gardening neemt een vogelvlucht Steeds meer stedelingen ontdekken de uit New York overgewaaide trend Urban Gardening; oftwel het stadstuinieren. Mensen worden zich bewuster van het feit dat je voor het verbouwen van je eigen groenten en kruiden geen lappen grond nodig hebt maar dat je ook kunt zaaien, kweken en telen vanaf je eigen balkon,…

Groenten in de hoofdrol – Peter Bauwens

Het nieuwste boek van Peter Bauwens heet: Groenten in de hoofdrol, voedsel kweken voor de toekomst. Het is een mooi en informatief boek voor iedereen die geïnteresseerd is in het kweken van verse groenten. Ik heb veel moestuinboeken voorbij zien komen, omdat we jarenlang zelf een groentetuin hebben gehad en ik altijd op zoek was naar goede tips. Dit boek onderscheidt zich door de fraaie foto's,…
Lees verder...

Rabarber verdient ook een plaatsje in jouw tuin

Wat kan ik blij worden als de eerste neuzen van de rabarberplant zich uit de grond toveren. Het frisgroene blad gecombineerd met de zoet roze stengels maakt een voorjaarsgevoel in mij los. Als alle bladen zich hebben uitgerold is alleen het reusachtige blad al bewonderenswaardig. Iedereen zou dan ook een rabarberplant in zijn tuin moeten hebben.…

Vijf voordelen van je eigen (kleine) kruidentuin

Verse kruiden, ze zijn tegenwoordig echt overal te koop. In bosjes of als plant, gekweekt door  iemand die jij niet kent en voor een gemiddelde prijs tussen de één en twee euro. Je koopt een kruidenplant, gebruikt er wat van, en de rest ligt/staat vaak te verpieteren in de keuken. Zonde natuurlijk en dat kan ook heel eenvoudig anders. Niet…

Greendelicious kruiden van Natascha Boudewijn

Greendelicious kruiden, koken met kruiden uit eigen tuin, van Natascha Boudewijn. Een bijzonder fraai vormgegeven exemplaar, een kookboek naar mijn hart. Het is niet alleen een boek vol goede en interessante weetjes over kruiden en eetbare bloemen, maar je vindt er ook de lekkerste bijpassende recepten en heb je even geen zin om te tuinieren of te kokkerellen, dan kun je vol op genieten van de…
Lees verder...

Hoe “cool”, een diner in een moestuin op een dak in de stad…

Hoe "cool", een diner in een moestuin op een dak in de stad... - Journalisten en food bloggers zijn uitgenodigd om op vrijdag 28 juni a.s. het eerste diner op de Dakmoestuin van het gebouw Schieblock in Rotterdam bij te wonen. De uitnodiging hiertoe bereikte ons via de organisatie  Cool green events.  Cool green events organiseert culinaire…

Gevulde Spitskool, vers uit je moestuin

Gevulde spitskool. De spitskool is groot genoeg om geoogst te worden! De gemiddelde kool is zo groot dat je er wel drie dagen van kan eten. Ik begin met de buitenkant en dit recept is perfect voor die buitenste bladeren. Ingrediënten voor 4 personen 300 gram risottorijst 3 dl water ongeveer 10 buitenste bladeren van (spits)kool,…

Annabel Langbein – De Free Range Cook

Annabel Langbein - De Free Range Cook is haar nieuwe kookboek dat nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. En nu Annabel toch in Nederland was ging de redactie van Lekker Tafelen op lunch met niemand minder dan Nieuw-Zeelands bekendste kok en schrijfster. "Kok zegt ze zelf want als je een chef bent heb je zaken als cariërre maken tegen!" Wat een passie zit er in deze vrouw om de wereld te…
Lees verder...

Verse aardbeien uit eigen tuin of balkon. Tips van een moestuin fan!

Wat is er nu leuker en lekkerder dan snoepen van je eigen gekweekte, verse aardbeien? De kids zijn er dol op en ze leren meteen hoe zomerkoninkjes groeien. De mogelijkheden zijn legio. Je kunt ze in een pot zetten, een plantenbak die aan je balkonnetje hangt, een hanging basket of gewoon in de tuin. En heb je echt geen plek, probeer het dan eens…

Rotterdam, de Nederlandse Moestuin stad!

Rotterdam mag bekend staan als havenstad, het is ook een stad die steeds groener wordt. Van moestuinen tot stadsboerderij en volledige akkers op daken van gebouwen. Schapenkuddes die door de straten van groenstrook naar grasveld trekken, biologische markten en bijenkasten midden in de stad; Rotterdammers grijpen en masse naar de schoffel en kopen…

Mijn Keukentuintje en Praxis slaan handen in één

Tien weken lang, op tien verschillende Praxis-vestigingen door het hele land, maakt Mijn Keukentuintje promotie voor de eigen kweek van verse ingrediënten. ‘Houden én onderhouden van vers’ is niet voor niets de alleszeggende leus van dit op consumenten gerichte initiatief. “Wat begon als een eenvoudige site groeit gestaag uit naar een crossmediaal concept voor de promotie van verse…
Lees verder...

Rotterdam wil meer stadsgroenten en -fruit

De Rotterdammer wordt de komende jaren op allerlei manieren gestimuleerd om in de eigen leefomgeving voedsel te verbouwen of om die lokale producten te kopen. Dat blijkt uit een notitie van D66-wethouder Alexandra van Huffelen van onder meer duurzaamheid en buitenruimte.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer