Tag: rozemarijn

Pittige Tomatenchutney

Als de tomaten op z'n best zijn is het heerlijk om deze pittige Tomatenchutney te maken. Zo profiteer je langer van de oogst!

Fruitdessert: Verse ananas braden

We beginnen met sorry zeggen, maar we zijn levensgenieters. We houden van vers fruit, maar in dit gerechtje worden de gezonde eigenschappen een "beetje" genegeerd. We hebben het over een (droom)dessert met vers fruit, maar ook veel suiker en boter. Gebraden ananas. 1 hele ananas 150 gram roomboter 3 grote ...

Marineren voegt iets toe

Marineren is het op smaak brengen van een product. Ja, dat kennen we toch allemaal. Gemarineerde speklappen enzo. Klopt, zo doet je slager dat. Maar marineer je ook wel eens zelf? Nee, dat is bewerkelijk, moet je niet doen! Nou, misschien kunnen wij je het tegendeel bewijzen. Eigenlijk is marineren ...

Kruidenolie en -azijn van Mari Maris

Kruidenolie en -azijn van Mari Maris Dit recept om zelf je eigen kruidenolie en/of -azijn te maken, komt uit de Groentebijbel van Mari Maris. Heel handig om restjes, nog goede en verse kruiden te verwerken. In mijn tuin overleven de rozemarijn, tijm en laurier bijvoorbeeld, heel vaak de vrieskou niet. ...

Pittige spiezen van ciabatta, verse groenten en cheddar

Gegrild en toch vegetarisch. Of je deze spiesen van grove groenten en ciabatta, met verse cheddar, nu maakt onder de grill, of zomers op je barbecue, smaken doen ze altijd. Bovendien is dit echt lekker vers en volledig home made. Smullen dus! 225 gram cheddar in 16 blokjes 1/2 ciabatta ...

Gemarineerde Knoflook Gamba’s voor op de BBQ

Gamba’s op de BBQ. Wil je heel eenvoudig en snel een heerlijke maaltijd grillen, dan zijn gamba’s wat voor jou. Het enige wat je nodig hebt is 1 kilo verse gamba’s (ongepeld), en gamba-marinade. Ideaal hiervoor is de Scampi-Marinade van “Bresc” Deze marinade is op basis van zonnebloem- en olijfolie, met grof gehakt vers ...

Vier keer verse zalm op je barbecue

Zalm is een vette vis maar het vet in deze vis hoort tot de categorie gezonde vetten. De vis bevat grote hoeveelheden omega-3 vetzuren. Daarnaast is ook het eiwitgehalte van zalm heel hoog. Een zalmmootje is dan ook een goed en gezond alternatief voor een stukje vlees. Zalm kun je ...

Mediterrane Lamsbout op de bbq

Verwen je zelf of anderen eens deze prachtige lente.Dit recept evenaart de overheerlijke mediterrane kookkunsten van onze zuidelijke buren! Waan je op vakantie in je eigen achtertuintje als je geniet van deze boterzachte lamsbout.Eenvoudig klaar te maken met basis ingrediënten. 1 kilo lamsbout 1 half kopje (125 ml) droge witte ...

Kalfsoester in paddenstoelen- wijn/cognacsaus en kriel

Niets is er lekkerder en malser dan een kalfsoester. Het is niet het goedkoopste vlees maar bij speciale gelegenheden mag het wel eens een keertje. Culinaire fijnproevers onder ons krijgen er ook een hoop ‘genot’ voor terug op het bord. Een heerlijk recept, zelf bedacht, in een lekkere paddenstoelensaus met ...

Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op ...

Gourmetschotel? Zelf snijden bespaart geld en smaakt beter!

Ik koop nooit een kant en klare schotel, maar doe het voorwerk altijd zelf. Het scheelt niet alleen geld, maar belangrijker, het is veel lekkerder. Hou de aanbiedingen een beetje in de gaten voor de feestdagen en profiteer daarvan. December is al duur genoeg. Eten, hapjes, drank, wijn, cadeautjes onder ...

Provencaalse runderstoofschotel, Topper voor herfst en winter

Dit is één creatie van mij die we elk najaar en ook in de winter regelmatig eten. Een geweldig herfstrecept barstensvol smaak en gezonde dingen. Uiterst compleet en hier heb je wel 2x een goede maaltijd aan. Voor de mensen die een slowcooker hebben is dit uitermate geschikt. Als je ...

Tomatensalade met geitenkaas

Rode en gele cherrytomaatjes inspireren me. De kleur, de verleiding, de smaak en zeker als je dit in deze salade combineert met verse geitenkaas en homemade knoflookcroutons. Vier de zomer met dit ideale bijgerechtje. 200 gram rode- en gele cherrytomaatjes 100 gram rucola 2 tenen knoflook 60 gram gepelde walnoten ...

Luxe, macaroni ovenschotel met 3 kazen

Ik heb net deze ovenschotel weer eens gemaakt, een traktatie, en kan er de de hele week van nemen! Wil je echt eens scoren dan is dit het blijvertje. Super de luxe macaronischotel met 3 soorten kaas en rijkelijk gevuld met gehakt/tomaten/chorizo vulling en kaassaus. Als het wat kouder wordt, ...

Aardappel-Ui schotel met rozemarijn

Aardappel, ui en rozemarijn. Dat klinkt toch saai? Niets is minder waar, deze schotel leent zich prima voor een doordeweekse dag. Je bent geen kapitaal kwijt en je eet hartstikke lekker. Liefhebbers leggen er een laagje camembert tussen. 1 kilo aardappelen 500 gram uien zout versgemalen zwarte peper 3 theelepels ...

Verse gedroogde tomaatjes en een verrukkelijke pesto

Potjes en pakjes zoveel mogelijk afzweren? Dan moet je ook eens gaan voor deze verse gedroogde tomaatjes. Een echte smaakexplosie en de basis voor een verrukkelijke pesto. Verse Hollandse tomaten naar keuze. Cherrytomaatjes mag ook. Verse kruiden (varieer met bijvoorbeeld rozemarijn, tijm, koriander, peterselie of dille) olie Tomaten in kwarten ...

Geroosterde knoflook met olijfolie en kruiden

Doe een beetje meer smaak: 4 bollen knoflook 4 el olijfolie 3 el water 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 2 takjes tijm grof zeezout en versgemalen peper Verwijder alle losse velletjes van de knoflook, maar laat de bol heel. Snijd het topje van de bol knoflook af. Laat de knoflook ...

Geurige ananas uit de oven

Ananas, een prachtige en statige vrucht. We nemen vaak niet meer de tijd om hem van z'n jasje te ontdoen en gaan dan maar over op blikvoer. We leggen bewust de nadruk op blikvoer, want je moet ze zeker eens naast elkaar eten. Je doet het dan echt nooit meer. ...

Pagina 1 van 2 1 2

Uitgelicht

Nieuw