• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Aardappelchips uit de oven

door Marlene Stolte
in Recepten
0
0
Aardappelchips uit de oven

Aardappelchips uit de oven – Heb je wel eens chips gemaakt van aardappels? Echt te simpel voor woorden om te doen en een stuk lekkerder. Buiten dat je precies weet wat er in je zelfgemaakte chips zit is er nog een ander heel fijn voordeel. Je maakt namelijk precies genoeg en blijft dus niet met een halve zak zitten (die we om welke reden dan ook toch maar leeg eten). Er passen namelijk niet genoeg aardappelschijfjes in je oven om een hele zak te vullen!

Varieer met de soort aardappel

Probeer ook te variëren in soorten aardappel. En daar bedoel ik mee, gebruik eens een ander kleurtje zoals de mooie paarse of een aardappel met een andere kleur schil. Leuk is als je bijvoorbeeld verschillende soorten naast elkaar presenteert. Tegenwoordig is er meer dan voldoende keuze in het aardappelschap en zijn ze ook te krijgen in kleinere hoeveelheden.

Aardappelchips uit de oven

  • 2/3 iets kruimige aardappels
  • 3 el zonnebloemolie
  • kruiden naar smaak (bv paprikapoeder, chilipoeder, tijm, kerrie)
  • zeezout uit de molen

Hoe maak je zelf aardappelchips?

Hoeveel chips je wilt maken bepaal je natuurlijk zelf. Ik zou zeggen begin met 3 grote (iets kruimige) aardappels of 4 wat kleinere. Het moet natuurlijk ook in je oven passen. Bedek de bakplaat met bakpapier. Was de aardappels goed, schil ze niet! Snij de aardappels in hele dunne schijfjes. Dat kan je doen met een keukenmachine, kaasschaaf, dunschiller of gewoon met een mesje. Hoe dunner, des te eerder klaar. Dep de schijfjes droog met wat keukenpapier.

Aardappelchips uit de ovenDoe een beetje zonnebloemolie (3 eetlepels) in een kommetje en doe hier een halve theelepel kruiden bij die je lekker vindt. Denk aan paprikapoeder, kerrie, tijm, knoflookpoeder het maakt niet uit als jij er maar vrolijk van wordt. Voeg eventueel ook een klein beetje zeezout toe, maar dit kan je ook achteraf doen. Gebruik niet teveel kruiden. Je kan deze eventueel ook later nog wat over de chips sprenkelen. Doe hier de schijfjes bij zodat ze allemaal een laagje olie/kruidenmengsel hebben.

Leg de schijfjes op de bakplaat, zorg ervoor dat ze elkaar niet overlappen. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden. Draai de schijfjes na 10 minuten om en zet de bakplaat terug in de oven. Nu is het opletten, want het kan nog 12 minuten duren, maar ook 8 minuten. Het ligt aan de soort aardappel, hoe dik de schijfjes gesneden zijn en ook ovens werken verschillend. Er zit dus niets anders op dan om de zoveel tijd even te kijken en te proeven. Is even wat werk, maar iemand moet het doen.

Zijn de schijfjes naar jouw smaak perfect, laat ze dan nog een paar minuutjes afkoelen voordat je ze neerzet.

Eet, nee, snack lekker!

Tags: Aardappelen
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ovenaardappels met gerookte paprika
Bijgerecht

Ovenaardappels met gerookte paprika

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met knolselderij, champignons en spek

Roseval aardappeltjes uit de oven
Bijgerecht

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Soesjes van aardappel en pastinaak
Bijgerecht

Soesjes van aardappel en pastinaak

Tiroler Gröstl
Hoofdgerecht

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen