Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen
Bladeren door tag

Aardappel

De aardappel is voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappels, maar we hopen je uit te kunnen dagen om de aardappel weer vaker op het menu te zetten.

Aardappelchips uit de oven

Zelf chips maken is echt te simpel voor woorden. Maar er is nog een voordeel. Lees het in dit bijzonder eenvoudige recept voor aardappelchips uit de oven. Varieer met verschillende aardappelsoorten en -kleuren. Aardappelchips uit de oven zijn echt een gezonde keuze! Daar hebben wij geen vinkje voor nodig.

Tiroler Gröstl: comfort food uit de bergen

Tiroler Gröstl is een makkelijk en smakelijk hartverwarmend gerecht uit Tirol, dat oorspronkelijk van restjes werd gemaakt. Zó lekker, dat het een zelfstandig gerecht werd. Deze Tiroler Gröstl is heerlijk tijdens je wintersportvakantie, maar je kunt Tiroler Gröstl ook doordeweeks serveren na een dag hard werken.

Janssons frestelse oftewel Jansson’s verleiding

Dit is een recept uit Zweden en oh zo lekker. We kunnen het een beetje vergelijken met onze aardappelgratin maar dan met ansjovis. De naam Janssons frestelse is misschien minder bekend en het gerecht is origineel ook met sprot. We wijken dus met deze Janssons frestelse iets af van het origineel.