Gnocchi; het basisrecept
Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!
Aardappelen zijn voedzaam en gezond. We eten steeds minder aardappelen, maar we hopen je met deze aardappel recepten uit te kunnen dagen om vaker aardappelen op het menu te zetten.
Één keer verse gnocchi proeven en je koopt nooit meer een pak! Het is een klus, maar als er iets de moeite waard is, is het verse gnocchi!
Een lekkere aardappelschotel met uien en kaas uit de oven? Deze aardappelkugel met kaas maakt dat helemaal waar. De geur alleen zegt genoeg!
Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut geen straf.
Ovenaardappels met gerookte paprika zijn makkelijk, van tevoren te maken en erg lekker met vlees en groenten. Een ideaal bijgerecht.
Een eenvoudige ovenschotel met gehakt en aardappelpuree die heerlijk is voor een gewone maaltijd; de Franse klassieker Hachis Parmentier!
Maak met een paar eenvoudige verse producten, een zalige wokschotel met schouderkarbonade, prei en aardappel. Dat is wokken op zijn best.
Met een wokschotel met aardappel, gehakt en witte kool zet je met een paar basis ingrediënten een smakelijke en gezonde maaltijd op tafel.
Een basisvaardigheid waarmee je een heleboel verschillende maaltijden op tafel kunt toveren? Gekookte aardappels, dit moet je ervan weten.
Wel eens gehoord van vijfschaft? Dit is een Utrechts streekgerecht, met aardappel, winterpeen, ui, appel, bruine bonen en rookworst en spek.
Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!
Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Deze ovenaardappelen met ras el hanout zijn lekker kruidig, en heerlijk bij wat gekookte groente en een stukje vlees of vis.
Probeer eens een aardappel- knolselderijpuree! Deze licht gesouffleerde puree heeft als verrassing een heerlijke krokante korst met noten.
Hutspot, of wortelstamp kun je als hoofdgerecht geven, maar is ook een ideaal bijgerecht bij vlees, vis of wild. Leer dit recept uit je hoofd.
Huzarensalade, met een klein beetje moeite maak je deze klassieker zelf. En dat is echt veel lekkerder dan een salade uit de supermarkt!
Tartiflette is een Franse aardappelschotel met Reblochon kaas uit de oven. Heel bekend in wintersportgebieden. Machtig lekker!
Aardappels bereiden kan op veel manieren, bakken, frituren, roosteren, koken. Maar de gezondste manier van bereiden is aardappels stomen!
Maak vanavond eens een heerlijke ovenschotel. Wat denk je van zuurkoolgratin met Zeeuws spek en Doruvael? Dat is zuurkool eens lekker anders!
Vrolijk Pasen?! Ook een gezellig borrelmoment mag niet ontbreken. Daar horen de lekkerste hapjes voor Pasen bij. Kijk hier voor inspiratie!
Check het recept of lees de infoHou je van variatie en wil je iets anders met spek, maak dan eens gepaneerde speklappen, heerlijk krokant van buiten en sappig van binnen.
Check het recept of lees de infoEr liggen allerlei soorten eieren in de winkels. Scharrelei, vrije uitloopei, allerlei nummers... Zo kies je voor een verantwoord ei!
Check het recept of lees de info© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii
Reacties van onze lezers