Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Abrikozenjam met lavendel; De smaken van de Provence

Een Frans ontbijt met de beste broodsoorten kan niet zonder deze Abrikozenjam met lavendel. Heerlijke ingrediënten uit de Provence in één confiture.

0 979

Abrikozenjam met lavendel; De smaken van de Provence – Er is niets leuker dan met seizoenfruit te werken. Je kunt er alle kanten mee op, bakken, roosteren, smoothies, als bijgerecht bij vlees. Wil je langer genieten van al het lekkers van het seizoen maak dan eens jam. Ondanks dat mijn voorraadkast nog goed gevuld was met confituurpotjes en ik mij had voorgenomen om nog geen verse confituur te maken, besloten de pruimen vorige week al oogst klaar te zijn en begon het confituur maken.

Omdat ik toch bezig was en ik mijn laatste potje heerlijke abrikozenjam met lavendel net had aangesproken, kon ik er niet aan weerstaan om ook nog enkele exemplaren van deze confituur te maken. Deze confituur brengt je in de winter met twee voeten weer in de Provence. Dus maken en genieten van de lekkere Zuiderse geneugten. Lekker als ontbijt op een volkoren boterham met kaas. Let op met het toevoegen van de lavendel, neem niet te veel, want anders smaakt het naar zeep.


Abrikozenjam met lavendel

Voor 4 potjes

  • 1 kg abrikozen, ontpit en in stukjes gesneden
  • 500 g confituur suiker of geleisuiker (houd aan: 1 kg fruit, halve kilo suiker )
  • sap van een halve citroen
  • 1 kleine lavendelbloem

Was, droog en ontpit de abrikozen. Snij in stukjes en doe ze op middelhoog vuur in een hoge pan, zodat ze niet over de rand pruttelen. Voeg er het suiker en het citroensap bij. Citroen geeft pectine vrij zodat je confituur hiermee ook een beetje opstijft.
Roer alles goed om en laat gedurende 4 minuten doorkoken. Doe er de lavendelbloemblaadjes bij. Test je confituurdikte door op een bordje enkele druppels te doen. Stijven ze dadelijk op dan is je confituur klaar.
Doe ze in schone bokalen, sluit af en draai ze om tot ze afgekoeld zijn.

Tafel lekker

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer