Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Ananas soufflé met verse ananas

Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Heerlijk met wat verse ananas en eventueel een bolletje ijs.

0 489

Ananas soufflé met verse ananas – Een soufflé moeilijk? Nee hoor, met dit recept gaat het je vast lukken.

Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Heerlijk met wat verse ananas en eventueel een bolletje ijs.

Dit recept is voor 8-10 ovenvaste schaaltjes of koffiekopjes van ongeveer 125 ml inhoud. Heb je grotere vuurvaste kopjes of bakjes dan kan dat ook. Let er wel op dat de oventijd dan verlengt moet worden. Een kleinere hoeveelheid maken is bijna niet te doen omdat je de ananas dan niet goed kunt pureren en koken, vandaar dat ik deze hoeveelheid aanhoud. Ze zijn tenslotte zo licht en lekker dat je er misschien wel 2 van eet. Het ananasmengsel is wel een paar dagen in de koelkast te bewaren dus je kunt het recept eventueel zelfs verdelen over 2 keer. Neem dan steeds net zoveel ananasmengsel als eiwit en de helft suiker.


Ananas soufflé met verse ananas

voor het ananasmengsel:

  • 80 gram ananas
  • 6 gram maizena

Voor ongeveer 10 bakjes soufflé:

  • 75 gram ananasmengsel
  • 75 gram eiwit
  • 40 gram suiker
  • roomboter
  • fijne suiker

ananas en ijs naar wens om er bij te serveren

Maak als eerste je ananasmengsel door ananas in kleine stukjes te snijden en dit met een staafmixer te pureren. Heb je geen staafmixer, snij het dan super fijn en plet de fijngesneden ananas met het mes. Meng er het aardappelmeel door en verwarm tot een gebonden mengsel. Het wordt nu iets helderder van kleur. Laat afkoelen tot lauw.

Weeg je eiwit af, meten is weten, dus echt afwegen! Zorg ervoor dat je kom en je gardes vetvrij zijn, was ze eerst heel goed af met water en afwasmiddel en spoel ze heet na. Niet afdrogen want in je handdoek kunnen weer vetsporen zitten, gewoon uit laten druppelen!

Weeg de suiker af in een kommetje. Smeer je vormpjes in met boter en strooi er fijne suiker in zodat de gehele binnenkant bedekt is. Tot zover kun je alles voorbereiden.

Zet een kwartier voordat je aan de soufflés wil beginnen de oven op 180 graden zodat deze goed voorverwarmd is. Begin een kwartiertje voordat je ze wil serveren met het opkloppen van het eiwit waar je in kleine beetjes de suiker bij doet. Klop het ananas mengsel goed los, voeg er een lepel van het eiwitschuim bij en roer dit er door heen. Spatel dit mengsel door de rest van het eiwitschuim en verdeel over de schaaltjes. Zet de schaaltjes direct in de oven en bak ze in 8 tot 10 minuten gaar. De tijd hangt af van de grootte van je schaaltjes. De mijne hadden 8 minuten nodig. Zet je bordjes met ananas en eventueel ijs klaar zodat je de soufflés er bij kan zetten zodra ze klaar zijn en ze zo direct kan serveren.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer