Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Een soufflé maken is leuk om te doen. Je zet iets origineels op tafel. Een soufflé maken wordt vaak als moeilijk ervaren maar is makkelijker dan je denkt

0 3.103

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks –  Een soufflé maken is superleuk om te doen. Je zet echt iets origineels op tafel. Maar een soufflé maken wordt vaak als moeilijk ervaren.Het is echter niet zo moeilijk als het lijkt en met deze tips lukt het jou voortaan ook. Soufflé maken wordt geen lastige klus maar een leuke uitdaging. Uiteraard inclusief recepten.


Soufflé maken

Werken met gebakken lucht

Een soufflé is een luchtig gerecht wat zowel hartig als zoet kan zijn. De luchtigheid komt door het toevoegen van opgeklopt eiwit wat in de oven nog meer uit gaat zetten. Hierdoor krijg je een zeer luchtig gerecht. Een soufflé dient men direct op want wanneer de soufflé zijn warmte verliest zal hij in gaan zakken, en nee hij is dan niet mislukt het is vaak gewoon niet te voorkomen.

Kun je een basisrecept voor soufflé schrijven? Wij denken van niet. Een soufflé krijgt altijd een vulling en juist die beïnvloedt de receptuur. Daarom hebben we de meest essentiële tips bij het maken van een soufflé voor je op een rij gezet.

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij.

Soufflé maken in de praktijk

Bovenstaand gaven we je tips bij het bereiden van een soufflé. Als je dat nog nooit gedaan hebt moet je die tips echt even lezen. Ze bieden houvast en voorkomen teleurstellingen. Onderstaand vind je een serie recepten. Want tips op een rij zetten is natuurlijk leuk, maar we laten je ook graag zien dat dit in de praktijk ook werkt. Zo hebben we een aantal hartige soufflés gemaakt, maar ook een aantal zoete varianten. In de diverse recepten vind je nog meer tips. Zeg nou maar eens dat we het je niet makkelijk maken! 

Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt zul je er echt plezier aan beleven. Het is echt superleuk om te doen, en het resultaat is altijd weer een feest. Soufflé maken is spannend, want gaat je soufflé inzakken of niet? Misschien is het nog wel spannender om de reacties van je vrienden aan tafel te zien. Wat uiteindelijk is dat waar je het allemaal voor doet. Blije gezichten en na afloop van het diner vragen ze je allemaal om de recepten.

Soufflé recepten

1 van 3

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer