Soufflé maken; hier vind je tips en tricks – Een soufflé maken is superleuk om te doen. Je zet echt iets origineels op tafel. Maar een soufflé maken wordt vaak als moeilijk ervaren. Het is echter niet zo moeilijk als het lijkt en met deze tips lukt het jou voortaan ook. Soufflé maken wordt geen lastige klus maar een leuke uitdaging. Uiteraard inclusief recepten.
Soufflé maken
Werken met gebakken lucht
Een soufflé is een luchtig gerecht wat zowel hartig als zoet kan zijn. Eieren spelen een hoofdrol in dit gerecht. De luchtigheid komt namelijk door het toevoegen van opgeklopt eiwit wat in de oven nog meer uit gaat zetten. Hierdoor krijg je een zeer luchtig gerecht. Een soufflé serveer je direct na de bereiding. Want als de soufflé zijn warmte verliest, zal hij in gaan zakken. Nee, hij is dan niet mislukt, het is vaak gewoon niet te voorkomen.
Kun je een basisrecept voor soufflé schrijven? Wij denken van niet. Een soufflé krijgt altijd een vulling en juist die beïnvloedt de receptuur. Daarom hebben we de belangrijkste tips bij het maken van een soufflé voor je op een rij gezet.
Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij
Kun je een soufflé basisrecept schrijven? Wij denken van niet. Daarom hebben we de meest essentiële tips voor je op een rij gezet.
Soufflé maken in de praktijk
Hierboven gaven we je tips bij het bereiden van een soufflé. Als je dat nog nooit gedaan hebt moet je die tips echt even lezen. Ze bieden houvast en voorkomen teleurstellingen. Onderstaand vind je een serie recepten. Want tips op een rij zetten is natuurlijk leuk, maar we laten je ook graag zien dat dit in de praktijk ook werkt. Zo hebben we enkele hartige soufflés gemaakt, maar ook enkele zoete varianten. In de diverse recepten vind je nog meer tips. Zeg nou maar eens dat we het je niet makkelijk maken!
Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven.
Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven. Het is echt superleuk om te doen, en het resultaat is altijd weer een feest. Soufflé maken is spannend, want gaat je soufflé inzakken of niet? Misschien is het nog wel spannender om de reacties van je vrienden aan tafel te zien. Want uiteindelijk is dat waar je het allemaal voor doet.
Blije gezichten en na afloop van het diner vragen ze je allemaal om de recepten.
Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven
Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar houd je graag een plekje voor vrij. Met dit recept kan hij bijna niet mislukken.
Ananas soufflé met verse ananas
Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Een heerlijk dessert met wat extra verse ananas en eventueel een lekkere bol ijs.
Broccoli soufflé
Deze broccoli soufflé is een gerecht waar je u tegen zegt en stiekem ook erg handig om dat restje broccoli van gisteravond in te verwerken.
Soufflé van kwark en rode bessen
Een soufflé van kwark en rode bessen staat in een half uur op tafel. Daarmee presenteer je een perfect dessert met rode bessen in de hoofdrol.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.