• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
donderdag 13 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks

Het is echt niet zo moeilijk als het lijkt en met deze tips en recepten lukt het jou voortaan ook

0
soufflé maken

Soufflé maken; hier vind je tips en tricks – Een soufflé maken is superleuk om te doen. Je zet echt iets origineels op tafel. Maar het maken wordt vaak als moeilijk ervaren. Het is echter makkelijker dan het lijkt en met de tips lukt het jou voortaan ook. Soufflé maken wordt geen lastige klus, maar een leuke uitdaging. Uiteraard inclusief recepten.

Soufflé maken

Werken met gebakken lucht

Een soufflé is een luchtig gerecht dat zowel hartig als zoet kan zijn. Eieren spelen de hoofdrol in dit gerecht. De luchtigheid komt namelijk door het toevoegen van opgeklopt eiwit, dat in de oven nog meer uit gaat zetten. Hierdoor krijg je een heel luchtig gerecht. Een soufflé serveer je direct na de bereiding. Want als hij zijn warmte verliest, zal hij in gaan zakken. Nee, hij is dan niet mislukt, het is vaak gewoon niet te voorkomen.

Kun je een basisrecept voor het maken van zoiets schrijven? Waarschijnlijk niet. Een soufflé krijgt altijd een vulling en juist die beïnvloedt de receptuur. Daarom vind je hier de belangrijkste tips bij het maken van een soufflé voor je op een rijtje gezet.

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

soufflé basisrecept
Kookschool

Een soufflé basisrecept bestaat niet, maar er zijn wel heel veel handige tips voor het maken van de perfecte souffle.

Check het recept of lees de infoDetails

Het maken in de praktijk

Hierboven las je de tips voor het maken van een soufflé. Als je dat nog nooit gedaan hebt moet je die tips echt even lezen. Ze bieden houvast en voorkomen teleurstellingen. Onderstaand vind je een serie recepten. Want tips op een rij zetten is natuurlijk leuk, maar je moet ook kunnen zien dat dit in de praktijk ook werkt. Zo vind je recepten voor enkele hartige soufflés, maar ook enkele zoete varianten. In de diverse recepten vind je nog meer tips. Zeg nu maar eens dat het je niet makkelijk gemaakt wordt! 

Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven

Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven. Het is echt superleuk om te doen, en het resultaat is altijd weer een feest. Soufflé maken is spannend, want gaat hij inzakken of niet? Misschien is het nog wel spannender om de reacties van je vrienden aan tafel te zien. Want uiteindelijk is dat waar je het allemaal voor doet.

Blije gezichten en na afloop van het diner vragen ze je allemaal om de recepten

Broccolisoufflé
Lunch

Broccolisoufflé die altijd lukt – inclusief variatietips

Een luchtige en smaakvolle broccolisoufflé, perfect voor lunch of diner, met serveertips en seizoensvariaties. Zo verwerk je een restje verse broccoli.

ananas souffle
Nagerecht

Ananas soufflé met verse ananas – zo lukt hij altijd

Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Een heerlijk dessert met wat extra verse ananas en eventueel een lekkere bol ijs.

Soufflé van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

Licht en luchtig dessert, maak deze soufflé van kwark en rode bessen met verse bessen en serveer direct voor het beste resultaat.

Sinaasappelsoufflé
Nagerecht

Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven

Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar houd je graag een plekje voor vrij. Met dit recept kan hij bijna niet mislukken.

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Ovenschotels

Bloemkoolsoufflé met ham en kaas

Deze bloemkoolsoufflé met ham en kaas is een vertrouwde combinatie in een nieuw jasje, eenmaal geproefd zul je hem zeker vaker maken.

Spinaziesoufflé met geitenkaas
Lunch

Spinaziesoufflé met geitenkaas

Verwen je gasten, je familie of jezelf met deze heerlijke spinaziesoufflé. Deze soufflé maakt verwennen ook nog eens heel gezond.

Vorige Volgende
Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken rijst met ei

    Gebakken rijst met ei (Egg fried rice)

  • Spitskool met ei

    Spitskool met ei – makkelijk, snel en lokaal

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Het perfecte roerei maken

    Het perfecte roerei maken

  • Kaiserschmarrn

    Kaiserschmarrn à la gasthof Schönblick

  • Klassieke eiersaus

    Klassieke eiersaus bij asperges: zelfgemaakt is het lekkerst

  • Uitsmijter

    Uitsmijter, verwen jezelf met een smakelijke lunch

  • Roerei met zalm

    Vers roerei met zalm voor ontbijt of lunch; iedereen lachend aan tafel

  • Avocado eisalade

    Avocado eisalade; voor ontbijt, lunch of borrel

  • Aardappelsalade met ei

    Aardappelsalade met ei

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst en klaar in 25 minuten
  • Gevuld broodje ei; lekker voor ontbijt of lunch
  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.