Soufflé maken; hier vind je tips en tricks – Een soufflé maken is superleuk om te doen. Je zet echt iets origineels op tafel. Maar het maken wordt vaak als moeilijk ervaren. Het is echter makkelijker dan het lijkt en met de tips lukt het jou voortaan ook. Soufflé maken wordt geen lastige klus, maar een leuke uitdaging. Uiteraard inclusief recepten.
Soufflé maken
Werken met gebakken lucht
Een soufflé is een luchtig gerecht dat zowel hartig als zoet kan zijn. Eieren spelen de hoofdrol in dit gerecht. De luchtigheid komt namelijk door het toevoegen van opgeklopt eiwit, dat in de oven nog meer uit gaat zetten. Hierdoor krijg je een heel luchtig gerecht. Een soufflé serveer je direct na de bereiding. Want als hij zijn warmte verliest, zal hij in gaan zakken. Nee, hij is dan niet mislukt, het is vaak gewoon niet te voorkomen.
Kun je een basisrecept voor het maken van zoiets schrijven? Waarschijnlijk niet. Een soufflé krijgt altijd een vulling en juist die beïnvloedt de receptuur. Daarom vind je hier de belangrijkste tips bij het maken van een soufflé voor je op een rijtje gezet.
Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij
Een soufflé basisrecept bestaat niet, maar er zijn wel heel veel handige tips voor het maken van de perfecte souffle.
Het maken in de praktijk
Hierboven las je de tips voor het maken van een soufflé. Als je dat nog nooit gedaan hebt moet je die tips echt even lezen. Ze bieden houvast en voorkomen teleurstellingen. Onderstaand vind je een serie recepten. Want tips op een rij zetten is natuurlijk leuk, maar je moet ook kunnen zien dat dit in de praktijk ook werkt. Zo vind je recepten voor enkele hartige soufflés, maar ook enkele zoete varianten. In de diverse recepten vind je nog meer tips. Zeg nu maar eens dat het je niet makkelijk gemaakt wordt!
Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven
Als je de kunst van het soufflé maken eenmaal te pakken hebt, zul je er echt plezier aan beleven. Het is echt superleuk om te doen, en het resultaat is altijd weer een feest. Soufflé maken is spannend, want gaat hij inzakken of niet? Misschien is het nog wel spannender om de reacties van je vrienden aan tafel te zien. Want uiteindelijk is dat waar je het allemaal voor doet.
Blije gezichten en na afloop van het diner vragen ze je allemaal om de recepten
Broccolisoufflé die altijd lukt – inclusief variatietips
Een luchtige en smaakvolle broccolisoufflé, perfect voor lunch of diner, met serveertips en seizoensvariaties. Zo verwerk je een restje verse broccoli.
Ananas soufflé met verse ananas – zo lukt hij altijd
Een frisse ananas soufflé, licht en luchtig als een wolk! Een heerlijk dessert met wat extra verse ananas en eventueel een lekkere bol ijs.
Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris
Licht en luchtig dessert, maak deze soufflé van kwark en rode bessen met verse bessen en serveer direct voor het beste resultaat.
Sinaasappelsoufflé; een luchtig nagerecht uit de oven
Deze sinaasappelsoufflé is lekker licht en luchtig, daar houd je graag een plekje voor vrij. Met dit recept kan hij bijna niet mislukken.
Bloemkoolsoufflé met ham en kaas
Deze bloemkoolsoufflé met ham en kaas is een vertrouwde combinatie in een nieuw jasje, eenmaal geproefd zul je hem zeker vaker maken.
Spinaziesoufflé met geitenkaas
Verwen je gasten, je familie of jezelf met deze heerlijke spinaziesoufflé. Deze soufflé maakt verwennen ook nog eens heel gezond.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.








