• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur

door Arianne Parent
in Cake
0
0
Mini tulband

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur – De ouderwetse tulband is weer helemaal hip. Vergeet de cupcakes en vergeet de muffins, want ook tulband kun je in mini uitvoering bakken. Superleuk als je vriendinnen op de koffie komen of als je met de familie een high tea organiseert. Onderstaande mini tulband hebben we gemaakt met Griekse yoghurt, verse ananas en een glazuur van witte chocolade. Ze zijn super feestelijk en je kunt er donder op zeggen dat iedereen je gaat vragen waar die schattige mini tulband vormpjes vandaan komen. Niet doorvertellen, maar ik haal ze gewoon bij de Action.

Lekker bakken

Als het een middag regent, maar ook als het zonnetje schijnt en de keukenramen wijd openstaan kan ik echt genieten van lekker bakken. Een mooi beslag maken, het deeg zien ontstaan, de kleurverandering in de oven, en niet te vergeten het pimpen van de mini tulbandjes. Het maakt dan niet meer uit of ik de vogels hoor fluiten door de open keukenramen of dat ik de regen tegen de dichte ramen hoor kletteren. Dit is echt leuk om te doen, en als je thuiswonende kinderen hebt helpen zij graag een handje. Nog leuker is het als ik met een schaal vol mini tulband een een pot vol thee de huiskamer binnenloop en de verbaasde blikken van mijn gasten zie. Mijn middag kan niet meer stuk. Wil je ook zo’n middag? Maak dan de mini tulband eens zelf. Het is echt niet zo moeilijk. Met onderstaand recept gaat het je lukken en voel je natuurlijk vrij om te experimenteren met andere smaken. In plaats van verse ananas kun je natuurlijk in de zomer verse aardbeien of bessen gebruiken.

Ook als dessert

Zet een mini tulband op een dessertbordje, en (als je onderstaande smaken gebruikt) geef er een bolletje caramel ijs bij. Spuit er een toef slagroom naast en je heb de mini tulband omgetoverd tot een Grand Dessert waar iedereen blij van wordt.

Mini tulbandvormpjes
tulband beslag
afkoelen
tulband bakken
tulband recept
Mini tulband
yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur

Porties: 12 mini tulbandjes
Bereidingstijd: 25 minuten
Niveau: Gevorderden
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 150 gram kristalsuiker
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram amandelbroyage
  • 100 gram roomboter
  • een snufje zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram verse ananas
  • wat blauwe bessen
  • poedersuiker
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel roomboter

Bereidingswijze van dit recept

Meng de zelfrijzende bloem met het suiker, amandelbroyage en het zout. Smelt de boter lichtjes zodat deze goed zacht is (niet lopend).  Meng de boter, Griekse yoghurt en eieren door het bloemmengsel tot een glad deeg. Mix de ananas met een blender of keukenmachine fijn en meng deze ook door het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vul de mini tulband vormpjes met een spuitzak tot net onder de rand, en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten af. Haal de cakejes uit de vorm (klik hier voor tips) en laat ze afkoelen op een rooster.

Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer er de boter door tot een glanzend glazuur. Giet over de mini tulbandjes zodat het er afloopt langs de buitenkant. Laat lichtjes opstijven en werk af met poedersuiker. Laat het glazuur daarna volledig uitharden. In de opening van iedere mini tulband leg je een blauwe bosbes, dit kan ook met ander fruit natuurlijk.

Ga lekker aan de slag, wij wensen je een hele fijne middag voor jou tijdens het bakken en voor je gasten als ze deze mini tulbandjes mogen oppeuzelen.

Tags: Tulbandzelfrijzend bakmeel
DeelPin62Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Tulband met cranberry's
Cake

Tulband met cranberry’s, sinaasappel en witte chocolade

Perencake met walnoten en bitterkoekjes
Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

muffin met cranberries en pecannoten
Cake

Muffin met cranberry’s en pecannoten

Tulband met dulche de leche en walnoten
Cake

Tulband met dulche de leche en walnoten

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen