• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Cake

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

Deze fruitige herfstcake serveer je graag bij de koffie of thee

door Redactie
in Cake
0
0
Perencake met walnoten en bitterkoekjes

Perencake met walnoten en bitterkoekjes – een lekkere cake met echte herfstsmaken.

Cake met peren

Appeltaart of appelcake hebben we allemaal wel eens gegeten, maar peren zijn bijna net zo veelzijdig als appels. Fruit verwerken in een cake is altijd lekker en een origineel idee. Wat de smaak betreft is de appel fris zuur en de peer toch wel iets milder/neutraler van smaak. Zorg er bij het maken van een perencake daarom wel voor dat de andere smaken de peer niet gaan overheersen.

Overdaad schaadt

Ook met een perencake kun je diverse variaties bedenken. Gebruik in plaats van bitterkoekjes eens stukjes gekonfijte gember en een snufje kaneel. Of wat dacht je van een beetje speculaaskruiden en stukjes pepernoot voor een spannend effect. Noten kan en mag maar hoeft niet. Voeg aan je perencake toe wat jou lekker lijkt, maar gebruik het met mate want te veel vulling maakt je cake niet lekkerder. Bovendien bakt deze dan niet zo mooi omdat hij het te moeilijk heeft met het gewicht van de vulling. Ook hier geldt dus overdaad schaadt.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Perencake met walnoten en bitterkoekjes

Porties: 12 plakjes
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 peren
  • 100 gram bitterkoekjes
  • 100 gram walnoten
  • 200 gram boter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • mespuntje zout
  • 4 eieren
  • 225 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 2 eetlepels amaretto ( optioneel )

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je perencake met walnoten en bitterkoekjes:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Weeg alles af en zet klaar. Breek of snijd de bitterkoekjes in 4 stukjes ongeveer en besprenkel deze met de amaretto. Schil de peer en snij deze in blokjes van 1-2 cm. Strooi er 25 gram van de bloem over en hussel dit door elkaar. Hak de walnoten grof. Besmeer een cakeblik met boter en bestuif deze met bloem. Klop de boter met de suiker en het zout wit en romig. Voeg er één voor één de eieren aan toe en voeg het volgende ei pas toe als de vorige opgenomen is. Zeef de rest van de bloem met de bakpoeder en roer deze met een spatel door je boter-ei mengsel. Doe dit niet met de garde, zo blijft je cake luchtiger en wordt hij niet taai. Spatel er nu de stukjes peer, de noten en de bitterkoekjes doorheen. Doe dit kort zodat de koekjes niet helemaal kapot gaan. Schep het beslag in de vorm en zet dit in een oven van ongeveer 165 hetelucht of 175 boven/onderwarmte. Bak de perencake in ongeveer 1 uur goudbruin en gaar. Laat de perencake 10 minuten staan voordat je deze uit de vorm haalt. Leg er een bord of rooster overheen en draai deze samen met de cake om. Laat de perencake volledig afkoelen, het liefst op een rooster.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin7Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

karnemelkcake met limoen
Cake

Karnemelkcake met een fris laagje limoen

muffin met abrikoos
Cake

Muffin met abrikoos

Kersen-chocolade cakejes
Cake

Kersen-chocolade cakejes

Bosbes nectarine cake
Cake

Bosbes nectarine cake; Voor een fruitige zomer

bosvruchten roomkaas plaatcake
Cake

Bosvruchten roomkaas plaatcake

Perzik cheescake
Cake

Perzik cheesecake van de bakplaat

Citroen yoghurt cake
Cake

Citroen yoghurt cake, lekker fris en fruitig

Rabarber aardbeien muffins
Cake

Rabarber aardbeien muffins

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen